Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Proszę uprzejmie o pomoc ze strony kogoś z inposta o odblokowanie konta , zrobilismy dziś natychmiastowy przelew nie możemy się doprosić od odblokowanie nasz nip 9591880686, blokada została nałożona dziś o 12:00 bardzo uprzejmie proszę o pomoc
prosba jeszcze raz kogoś o pomoc.
Napisz z potwierdzeniem przelewu na windykacja@inpost.pl
Nie wiem czy odblokują ci warunkowo, czy dopiero po zaksięgowaniu przelewu.
wysłałem już kilka razy przelew poszedł natychmiastowy @InPost proszę o pomoc
ostatnio coś pozmieniali w obsłudze i maja w głębokim poważaniu klientów, którym się zdarzyło spóźnić z przelewem.
mieliśmy podobną sytuację, przelew poszedł nie natychmiastowy, ale ING -> ING, także jakby natychmiastowy.. czekaliśmy na odblokowanie ponad 23 h mimo wysłania potwierdzenia i kilku maili z prośbą o odblokowanie.
później odpisali na maila bardzo lakonicznie, kompletnie nie odnosząc się do zawartych pytań..
proszę uprzejmie @InPost o pomoc w sprawie , na ifolinii nie są w stanie pomóc opiekun handlowy też nie windykacja odpowiada ze odblokuja jak przelew się zaksięguje , poszedł natychmiastowy 3 godziny i tylko boty z windykacji odpisują to samo, będziemy się zastanawiać o wymówieniu umowy jeżeli firma w jeden dzień potrafi narobić tyle kłopotów i nie ma z kim w ogule rozmoawiać
zaloguj się do managera za pomocą konta allegro i zrób przedpłatę, tylko tak to ominiesz na szybko
chyba że twój e-mail do allegro i do managera jest ten sam, to raczej nie da rady wtedy.. ale mogę się mylić
nie wiem jak to zrobić
@mediagaz czy mógłbyś uzbroić się w cierpliwość? InPost wypowie się wkrótce tutaj.
bardzo ci dziękuje , musiałem zapłacić 150 złotych ale paczki poszły inpost siedzi do tej pory cicho konto zablokowane
Tak szybko blokują?
faktura przeterminowana 6 dni ,oczywiscie mój błąd w natłoku spraw mi umkneło ale nie widziałem żeby tak traktować klienta biznesowego , miałem kiedyś z orange parę lat temu taką sytuacje po kontakcie na infolinii odblokowali tutaj nie ma z kim rozmawiać wogule, na allegro pisali jak ich traktuje a oni jak traktują swoich klientów
bardzo dziękuje zobaczymy co z tego wyniknie traktują klientów , jak bezdomnych proszących o pomoc
Dzień dobry,
w tej sytuacji najlepiej skontaktować się z nami pod adres bok@inpost.pl z podaniem numeru nip i nazwą firmy, dodatkowo ważne żeby napisać z maila przypisanego do umowy. Po weryfikacji poprawności danych udzielimy szczegółowych informacji w sprawie odblokowania konta.
pisałem na wszystkie Państwa e-malie dostaję podobne odpowiedzi jak tutaj tyle że nikt nie chce pomóc łącznie z bok@inpost.pl możecie pomóc ?
sprawa nie została rozwiązana konto nadal jest zablokowane proszę uprzejmie przedstawiciela inpost o pomoc , prosimy się Państwa prawie na kolanach o odblokowanie konta
tak jak pisałem wcześniej, nic nie zrobią przez 23h od Twojej wpłaty.
kiedyś załatwiało się to w 10-15 min, teraz potrzebna prawie doba.
smutne że inpost obniża jakość obsługi, bo to woda na młyn dla nicniegro