Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Proszę uprzejmie o pomoc ze strony kogoś z inposta o odblokowanie konta , zrobilismy dziś natychmiastowy przelew nie możemy się doprosić od odblokowanie nasz nip 9591880686, blokada została nałożona dziś o 12:00 bardzo uprzejmie proszę o pomoc
tak jak pisałem wcześniej, nic nie zrobią przez 23h od Twojej wpłaty.
kiedyś załatwiało się to w 10-15 min, teraz potrzebna prawie doba.
smutne że inpost obniża jakość obsługi, bo to woda na młyn dla nicniegro
@mediagaz jeśli napisałeś z maila przypisanego do umowy na adres mailowy bok@inpost.pl to proszę uzbroić się w cierpliwość.
Dzień dobry,
zwracam się ponownie o pomoc i przestrzegam innych użytkowników @InPost nasze konto jest nadal zablokowane nie możemy praktycznie prowadzić biznesu wszoraj musieliśmy powyłączać inposta z allegro i sklepu internetowego.
@mediagaz muszę Cię prosić o jeszcze trochę cierpliwości. Rozumiem, że jest to dla Ciebie trudna sytuacja. InPost został już poinformowany, a zgodnie z informacją od @BikeOutlet_pl blokada powinna zostać zdjęta po około 23h.
Dziękuje odblokowali , ale tyle stresu i proszenia się co mnie to wszystko kosztowało to jakaś masakra , konsultanci odpowiadają prawdopodobnie przez chata gp i przerzucają można w nieskończoność na ifolinii nie są w stanie pomóc, opiekun też nie , piszę bo jak ktoś ma dużą sprzedaż to może nieźle popłynąć, zastanawialiśmy się na markeplacem inpost ale po tym co nas spotkało napewno nie skorzystamy
@mediagaz cieszę się, że finalnie sprawa została rozwiązana i możesz już nadawać przesyłki 🙂
U mnie ta sama sytuacja, o 11.54 zablokowali konto i pomimo przelewu natychmiastowego o 12:00 dalej nie mogę nadawać przesyłek.. Pisałem już na bok, bezpośrednio do działu windykacji i nawet wysyłałem potwierdzenia przelewu do konsultanta który przekazał je do odpowiedniego działu. Niestety dalej bezskutecznie..
Co śmieszne kurier normalnie zabrał przesyłki sprzed blokady pomimo że w mailu znajduje się informacja o blokadzie stałego zlecenia.
@InPost Możecie jakoś pomóc?
Mam podobną sytuację, dramatyczne podejście do klienta. Współpracujemy z kilkoma przewoźnikami i tylko Inpost bez przypomnienia o przekroczonym terminie blokuje konto. Każdemu przeoczenie może się zdarzyć i tak było w naszym przypadku. Oczywiście wszelkie próby kontaktu bezskuteczne. Kłamliwa informacja z windykacji, że po zaksięgowaniu odblokują konto. Przelew zrobiony wczoraj ok. południa, więc najpóźniej rano środki się zaksięgowały, a konto nadal zablokowane.
Dramatyczne podejście do klienta. Nie mogę się doczekać kiedy Allegro w końcu będzie mogło sobie pozwolić na rezygnację z usług tego przewoźnika.
mimo wszystko inpost jest aktualnie najlepszą opcją kuriera dostępną w PL i również najczęściej wybieraną. nie wyobrażam sobie by nicniegro ze swoimi łonami miało obsługiwać te wszystkie zamówienia..