Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem sprzedawcą na portalu allegro.pl
Współpraca układała się pomyślnie przez 2 lata i 8 miesięcy do momentu, aż nie podjeli decyzji o zablokowaniu konta. Powodem blokady było podejrzenie o wprowadzanie klientów w błąd, gdyż nie posiadam handlowanym przez prawie 3 lata towarem na stanie. Oczekiwali wysłania zdjęć produktów wraz z umieszczonych na nim dowodem osobistym. Tak też zrobiłem ...
Nie zaakaceptowali otrzymanych zdjęć nie podając kontkretnego powodu i zablokowali wypłatę środków ( łącznie blisko 6tyś PLN ). Podjęta decyzja ma zostać zniesiona po 60 dniach i dopiero wtedy będę mógł wypłacić środki.
Problemem portalu nie jest chęć rozwoju i ograniczenie dostaw za pomocą InPost czy konieczność weryfikacji zgodności wystawionych aukcji z rzeczywistością. Problemem jest dziura w budżecie i wisząca nad nimi kara finansowa na wartość 100mln. Oczekiwania od klienta docelowego płacenie za nierzetelnie wykonane i droższe dostawy za ich pośrednictwem oraz uniemożliwianie wypłat środków bez powodu jest zwykłym złodziejstwem i marnowanie potencjału dobrze prosperującej przez lata firmy.
Zauważ że żaden przepis nie wymaga, aby sprzedawca miał sprzedawany towar na stanie magazynowym, lecz aby był w stanie zrealizować zamówienia.
Nawet OSA nie ma wszystkiego w swoim magazynie.
Nie był to wystarczająco dobry argument dla supportu pisząc odwołanie.
Stworzona jest ranga w postaci jakości sprzedaży, która napędzać ma sprzedających do wysyłki w deklarowanym terminie co umożliwi dotarcie do większego grona klientów.
To mi powinno zależeć, żeby klient wybrał ofertę, ponieważ zrealizuje ją odpowiednio szybki i nie spaść rangą wywiązując się z terminu.
@EDILE_PL pokaż konto które działało 3 lata ?
Czekam na wypłatę środków i również zwijam stragan. Łącznie na przestrzeni blisko 3 lat obie strony coś zyskały, a takie działania zniechęcają do jakiejkolwiek chęci współpracy.
Patrząc po innych portalach umożliwiających wystawianie opinii i tak uważam, że moja sprawa jest małego kalibru.
To lepiej się módl, aby czasem nie zwrócili środków kupującym, bo przecież wg Działu Bezpieczeństwa, nie realizowałeś zamówień lub klienci dostali towar niezgodny z opisem. Pamiętaj, że Allegro wie lepiej od klienta, czy ten otrzymał zamówiony towar i czy wszystko jest z nim ok.
@EDILE_PL Przykro mi z powodu tej sytuacji, niestety nie mam wpływu na te decyzje.
Zapewniam Cię, że jeśli blokada została nałożona to były ku temu powody. Poczekaj jeszcze proszę na odpowiedź w zgłoszeniu 54080556. Kontynuuj korespondencję mailową.
Prosiłbym o choć jeden powód, który oby dwie strony uznają za choć w 1% zasadny.
Zablokowane zostały środki na 24h od momentu realizacji ostatniej dostawy ... OK. Forma zabezpieczenia, gdyby klient zgłosił reklamacje, że produkt niesprawny/nieoryginalny itd. Napisałem mail w temacie zwrócenia moich środków i otrzymałem informacje, że jednak zmieniacie zdanie i blokada potrwa 60x dłużej ...
Allegrosicherheitshauptamt nie potrzebuje powodu. Wystarczy im podejrzenie lub choćby cień podejrzenia.
@N_Nitka28 proszę o pkt regulaminu allegro, mówiący o tym, że sprzedawca musi mieć wystawiany tutaj towar przy swojej twarzy lub przy dowodzie osobistym
@RED jesteś jednowątkowy. Prosisz często o punkt regulaminu a jak już go Tobie podamy to i tak go podważasz.
Regulamin jest dla każdego dostępny. Jeśli chcesz poznać szczegóły w temacie blokad napisz do nas przez formularz kontaktowy, zespół zajmujący się blokadami z przyjemnością Tobie udzieli odpowiedzi.
@gdvorek tak jestem jednowątkowy, napisaliście sobie regulamin, to się do niego stosujcie.