anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada możliwości dokonania wypłat

MAMY ROZWIĄZANIE!
EDILE_PL
#7 Wielbiciel

Jestem sprzedawcą na portalu allegro.pl
Współpraca układała się pomyślnie przez 2 lata i 8 miesięcy do momentu, aż nie podjeli decyzji o zablokowaniu konta. Powodem blokady było podejrzenie o wprowadzanie klientów w błąd, gdyż nie posiadam handlowanym przez prawie 3 lata towarem na stanie. Oczekiwali wysłania zdjęć produktów wraz z umieszczonych na nim dowodem osobistym. Tak też zrobiłem ...
Nie zaakaceptowali otrzymanych zdjęć nie podając kontkretnego powodu i zablokowali wypłatę środków ( łącznie blisko 6tyś PLN ). Podjęta decyzja ma zostać zniesiona po 60 dniach i dopiero wtedy będę mógł wypłacić środki.
Problemem portalu nie jest chęć rozwoju i ograniczenie dostaw za pomocą InPost czy konieczność weryfikacji zgodności wystawionych aukcji z rzeczywistością. Problemem jest dziura w budżecie i wisząca nad nimi kara finansowa na wartość 100mln. Oczekiwania od klienta docelowego płacenie za nierzetelnie wykonane i droższe dostawy za ich pośrednictwem oraz uniemożliwianie wypłat środków bez powodu jest zwykłym złodziejstwem i marnowanie potencjału dobrze prosperującej przez lata firmy.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@EDILE_PL

Zauważ że żaden przepis nie wymaga, aby sprzedawca miał sprzedawany towar na stanie magazynowym, lecz aby był w stanie zrealizować zamówienia. 

Nawet OSA nie ma wszystkiego w swoim magazynie. 

oznacz moderatorów
EDILE_PL
#7 Wielbiciel

Nie był to wystarczająco dobry argument dla supportu pisząc odwołanie.
Stworzona jest ranga w postaci jakości sprzedaży, która napędzać ma sprzedających do wysyłki w deklarowanym terminie co umożliwi dotarcie do większego grona klientów. 
To mi powinno zależeć, żeby klient wybrał ofertę, ponieważ zrealizuje ją odpowiednio szybki i nie spaść rangą wywiązując się z terminu.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@EDILE_PL pokaż konto które działało 3 lata ?

#7 Wielbiciel

Czekam na wypłatę środków i również zwijam stragan. Łącznie na przestrzeni blisko 3 lat obie strony coś zyskały, a takie działania zniechęcają do jakiejkolwiek chęci współpracy.
Patrząc po innych portalach umożliwiających wystawianie opinii i tak uważam, że moja sprawa jest małego kalibru.

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@EDILE_PL

To lepiej się módl, aby czasem nie zwrócili środków kupującym, bo przecież wg Działu Bezpieczeństwa, nie realizowałeś zamówień lub klienci dostali towar niezgodny z opisem. Pamiętaj, że Allegro wie lepiej od klienta, czy ten otrzymał zamówiony towar i czy wszystko jest z nim ok. 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@EDILE_PL Przykro mi z powodu tej sytuacji, niestety nie mam wpływu na te decyzje. 

Zapewniam Cię, że jeśli blokada została nałożona to były ku temu powody. Poczekaj jeszcze proszę na odpowiedź w zgłoszeniu 54080556. Kontynuuj korespondencję mailową. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
EDILE_PL
#7 Wielbiciel

Prosiłbym o choć jeden powód, który oby dwie strony uznają za choć w 1% zasadny.
Zablokowane zostały środki na 24h od momentu realizacji ostatniej dostawy ... OK. Forma zabezpieczenia, gdyby klient zgłosił reklamacje, że produkt niesprawny/nieoryginalny itd. Napisałem mail w temacie zwrócenia moich środków i otrzymałem informacje, że jednak zmieniacie zdanie i blokada potrwa 60x dłużej ... 

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@EDILE_PL 

Allegrosicherheitshauptamt nie potrzebuje powodu. Wystarczy im podejrzenie lub choćby cień podejrzenia. 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 proszę o pkt regulaminu allegro, mówiący o tym, że sprzedawca musi mieć wystawiany tutaj towar przy swojej twarzy lub przy dowodzie osobistym

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@RED jesteś jednowątkowy. Prosisz często o punkt regulaminu a jak już go Tobie podamy to i tak go podważasz.

Regulamin jest dla każdego dostępny. Jeśli chcesz poznać szczegóły w temacie blokad napisz do nas przez formularz kontaktowy, zespół zajmujący się blokadami z przyjemnością Tobie udzieli odpowiedzi.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek tak jestem jednowątkowy, napisaliście sobie regulamin, to się do niego stosujcie.

oznacz moderatorów