Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Nasze konto zostało zablokowane z powodu małej ilości ocen sprzedaży względem zrealizowanych transakcji.
zrealizowalismy w ciągu dwóch tygodni około 100 sprzedaży. Wszystko dostarczone, 100% zadowolonych Klientów.
niemniej jednak dotychczas mieliśmy jedynie 18 ocen za sprzedaz. Nasza sprzedaż została zablokowana.
Od trzech dni żebrzemy u Klientów o wystawienie ocen.
Ich ilość udało się podwoić (wszystkie to polecenia 100%)
Allegro uparcie twierdzi, ze nadal jest ich zbyt mało i odblokuje sprzedaż jak będzie ich „wystarczająco dużo” - czyli zabawa w kotka i myszkę...
Przecież to są dla nas konkretne straty, a Allegro nawet nie mówi ile ma ich być, a nasze funkcjonowanie uzależnia od rzeczy, na która zupełnie nie mamy wpływu...
abstrakcja jakaś... co z tym można zrobić?
@LEW433, przeczytałem analfabeta 😂
nie napisze pewnie, bo to część AG: Dla Sprzedających 🤔
A to jest WIelki Obrońca Kupujących, więc nie umie się wypowiedzieć pozytywnie 🙂
@konto zamknięte 😮😮😮 a jednak
@LEW433, ale żeby coś pozytywnego, nooo gdzieee.. tylko oschłe podejście 😐
prosze dołączyć taki mail od allegro wtedy będziemy widzieć ogląd dwóch stron inaczej to nie jest wiarygodne
@PARAKOBRA Sądzisz że nie mówi prawdy @budano_pl
@PARAKOBRA prosze bardzo:
Dzień dobry,
Nie wymagamy konkretnej liczby, dlatego jej Panu nie wskazujemy.
Jak już napisała moja koleżanka - za większość transakcji.
Pozdrawiam
//Maciej
Dział Bezpieczeństwa
Zespół Allegro
takich mniejwiecej maili z ostatnich trzech dni mam z pięć lub sześć
nic z nich nie wynika... bo nie ma punktu potwierdzającego czyjeś fanaberie...
taka informacja od allegro jest bez sensu powiem tak to nonsens śmiać mi sie chce bo to tak jak prawnik mówi prawdopodobnie jest to zgodne z prawem z naciskiem na słowo prawdopodobnie
nie tak nie sadze jednak staram sie poznać zdanie dwóch stron
@PARAKOBRA No właśnie zdanie drugiej -tej ważniejszej jest nijakie...
nasuwa mi się taka sytuacja, która moznaby porównać:
masz sklep w galerii handlowej, wszystko jest ok, ale nagle przychodzi właściciel galerii i zamyka w twoim sklepie kratę i mówi ze nie wpuszcza Ci nowych Klientów bo ci co byli się nie uśmiechali jak wychodzili...
wezwij teraz tych co byli żeby przyszli jeszcze raz i uśmiechnęli sie obok zamkniętej kraty to wpuścimy Ci nowych Klientów... jeśli nie wrócą się uśmiechnąć przy kracie niestety zamykamy sklep 🙂
mam racie ? Przecież to dokładnie taka sama sytuacja...
to absurd zaczyna go nic absurd
Rozumiem, dział bezpieczeństwa musi działać - nawet pochwalam, ze istnieje bo chroni wszystkich.
Dzialac jednak powinien w jakich ramach i wg konkretnych zasad, a robią z nas debili i bezprawnie zatrzymują nam zarabianie
handlujemy towarem, na który teraz jest bum! Za tydzień rynek może się nasycić i zostaniemy ze stratami...
zawsze można przestać sprzedawać na A, a zamiast tego wrzucać na AL+A 🙂
@konto zamknięte Pewnie że można ale przecież nie złamał zasad
@LEW433, ja wię 😮 ale widać allegro ciśnie w tym momencie bez sensu 😮
a jest 10 czy 12 innych stron, gdzie można wystawiać swoje produkty 🙂
@budano_pl Dobry Boże!!! Nie wierzę w to, co czytam!!! To się nie dzieje!!! To się nie ma prawa dziać!!!
@WREDZIA-W1 przeciez sobie tego nie wymyśliliśmy 😂😂😂
szukamy rozwiązania...
i tak dzieje się - dzieje się na prawde ...
Są w sumie trzy problemy:
1) sam fakt blokady sprzedazy
2) brak jasnego wskazania na jakiej podstawie
3) brak jasnej informacji jakie są oczekiwania Allegro żeby odblokować sprzedaz
rzeczywiscie problem jest właściwie jeden: blokada nie ma żadnego uzasadnienia w regulaminie
@budano_pl Poproś tego, który Ci odpisuje o kontakt do przełożonego. Brak słów!!!
@WREDZIA-W1 Tyle ze za każdym razem odpisuje ktoś inny, kontaktują się z nami z reszta tylko z ogólnego maila...
oczywiscie nikt nie podpisuje się nazwiskiem 🙂
masakra... bo nic nie możemy zrobić z tym... mamy czekać a właściwie sami nie wiemy na co
@_HolaOla_ pomozesz ?