anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada wypłat - weryfikacja danych

tgrodzki
#8 Zapaleniec

Otrzymałem dzisiaj od Allegro maila, że moje wypłaty są zablokowane, bo nie została zakończona weryfikacja danych. Weryfikację danych zrobiłem kilka dni temu i na stronie weryfikacji jest nadal komunikat, że to może potrwać kilka dni. Handluję na Allegro prawie 30 lat i nic nie trzeba weryfikować, więc nie wiem na czym polega problem. Czemu mam odpowiadać za to, że ktoś nie zdążył zrobić mojej weryfikacji?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tgrodzki 

Z jakiego adresu mailowego otrzymałeś tą wiadomość? Proszę również prześlij do nas jej zrzut ekranu.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

tgrodzki
#8 Zapaleniec

Z adresu powiadomienia@allegro.pl

Zrzut ekranu już do Was wysłałem. Nie otrzymałem odpowiedzi, ale moje konto zostało nagle szybko zweryfikowane. Zakładam, że to nie jest błąd, tylko okresowa operacja związana z przeciwdziałaniem praniu pieniędzy. Irytujące jest jednak to, że wymagacie od użytkowników działań, które potem z Waszej strony są długo weryfikowane, a wstrzymujecie wypłaty. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tgrodzki 

Rozumiem Twoje obawy związane z blokadą wypłat i weryfikacją danych. Weryfikacja może potrwać kilka dni, dlatego na stronie widzisz taki komunikat.

Proszę, abyś poczekał jeszcze chwilę, ponieważ proces weryfikacji jest w toku. Po zakończeniu weryfikacji blokada zostanie zdjęta automatycznie.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

malgosia75
#1 Nowicjusz

Mam dokładnie taką samą sytuację. Na Allegro od ponad 20 lat. Ten sam komunikat - weryfikacja może potrwać kilka dni, wypłaty wstrzymane.

oznacz moderatorów