Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie oraz pilne ustalenie terminu wyrównania mojej punktacji Super Sprzedawcy na koncie oraz zwrotu środków w kwocie 2 500 zł, które winny zostać mi zwrócone po zdjęciu nałożonych sankcji.
Przypominam, że sankcje te zostały nałożone niezasadnie – potwierdziłam i dostarczyłam dokumentację potwierdzającą oryginalność oferowanych produktów, co przyczyniło się do zdjęcia nałożonych ograniczeń na moje konto.
W związku z powyższym zwracam się o jasne stanowisko Allegro oraz informację, kiedy mogę spodziewać się:
zwrotu kwoty 2 500 zł na moje konto,
przywrócenia pierwotnej punktacji, bez sankcji, z uwzględnieniem statusu Super Sprzedawcy,
Mimo ciągłego ponawiania emaili nie mam od Państwa odpowiedzi.
Podkreślę również że korespondencja w sprawie nr 53695151 pozostaje bez Państwa odpowiedzi.
Nie aktualizują się WOGÓLE punkty na moim koncie, i do tej pory wisi naruszenie DOBBLE.
Mimo iż zostały wielokrotnie wszelkie dokumenty wysłane - a sprawa została przez Państwa rozpatrzona pozytywnie. Naruszenia w całości miały zejść a punkty miały być przywrócone.
ile mam czekac ???????????
@ppat5 na Twoim saldzie została już wykonana korekta naliczonej opłaty (26 września), z tego co widzę blokady marek również są już nieaktywne. Wyjaśniam kwestię naliczonych punktów w jakości sprzedaży.
W prowadzonej korespondencji e-mail nie wysyłaj proszę kolejnych ponagleń, ponieważ wydłuża to czas oczekiwania na odpowiedź. Rozumiem, że ta sprawa jest frustrująca i długo trwa, ale z pewnością otrzymasz odpowiedź na swoje zgłoszenie.
Aktualizacja została zrobiona dzisiaj ale jest zrobiona źle, od 20 września nie nalicza się poziom dobry, a minęło już 18 dni. Dodatkowo, przed blokadami miałam tytuł super sprzedawcy, wiec takiego żądam do przywrócenia.
@ppat5 sprawdziłam, że sprawa punktacji Super Sprzedawcy jest wyjaśniana, informacje na ten temat otrzymasz w korespondencji e-mail, więc muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość.