Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem przedmiot ale jak wrzucam wyszukiwanie jako potencjalny zainteresowany to go nie widzę zauważyłem że jest tak nie tylko w jednej pozycji.
Druga sprawa jak działa wyszukiwarka (akurat w innym produkcie) bo jak dla mnie dziwnie, musi być taki sam ciąg znaków po kolei bo w innym przypadku gdy podawane są wyrywkowo z nazwy to nie działa wyszukiwanie.
Cześć @kom1215, podaj proszę numery ofert o których wspominasz.
To normalne od czasu katalogu. Wszystkich nas to wkurza, a portal na to, ze to dla naszego dobra i to polubimy... Gdzieś tam sobie w którymś katalogu siedzi Twoja oferta.
wyszukiwarka przedmiotów żyje własnym życiem i nie ma tam jakichś reguł.
W tym poście opisałem przypadek/ki dwóch przedmiotów. Niestety jest ich bardzo dużo.
czyli wszystko działa - przynajmniej tak moderatorzy uważają. to dobra zmiana. allegro się rozwija. żenada naprawdę
Mam podać jeden dwa czy dziesięć odnośników to nie jeden przypadek (17382132621 , 17382084887) mam wrażenie że trzeba zapłacić jako firma żeby pokazały się oferty.
Wyszukiwarka to porażka ona nie wyszukuje po tytułach z pojedynczych słów tylko musi być ciąg słów jeden dwa trzy, nie potrafi wybierać trzy, pięć osiem po co takie wyszukiwanie. Sam korzystam jako serwis z wyszukiwania części i już wolę nie myśleć ile dobrych tanich okazji nie wyszukało i musiałem więcej zapłacić przy zakupie.
Katalog to chyba jakiś .... wymyślił co trzeba mieć we łbie żeby taką paranoje wymyśleć ale pewnie potrzebne były oszczędności bo każda nowa pozycja dodawała dodatkowe bajty danych nie ważne że sprzedającym to utrudnia wystawianie.
Tu nie ma większego znaczenia czy jako firma czy nie. Baaa masa firm narzeka, że nawet promowanie się nie opłaca, bo w tym systemie zamiast promować swoją ofertę promują cudze. Generalnie przy próbach wyszukiwania ewidentnie widać, ze ofert w serwisie jest coraz mniej. Rośnie jedynie ilość chińskiego chłamu (i to sporo droższego niż na innych portalach). I nigdy szukając nie można być pewnym, że się znalazło najlepszą opcję. Do tego dochodzą olbrzymie opłaty. Opłaty rzędu 20-30% od obrotu bez żadnych promowań to codzienność w tym serwisie, oczywiście to nie same prowizje tylko całokształt. Tu już nie mają prawa być dobre ceny...Jaką trzeba mieć marżę żeby tylko te 30% się zwróciło? A gdzie zysk? Do tego dochodzą stresy związane z działaniami portalu. Jak to ktoś napisał Allegro-nicniegro. Po każdej zmianie wszystko działa gorzej, sprzedający mają tylko dodatkową pracę i tłumaczenie się klientom za błędy portalu. Sytuacja nie mieści się w głowie. Przeciętny klient nigdy nie uwierzy dopóki z miesiąc tego forum nie poczyta...
@kom1215 Czy możesz wskazać przykład frazy, jaką wpisujesz w celu odnalezienia powyższych ofert? Skonsultuję to.
Tak działa ta wasza wyszukiwarka:
https://allegro.pl/listing?string=Badanie%20palpacyjne%20uk%C5%82ad%C3%B3w
przeniosłem na sam dół
@kom1215 w wyszukiwarkę wpisałem "dolna obudowa fx705" i cyk jest Twoja oferta 😉
hehehe .. Ale za to jak się wpisze "FX705 obudowa dolna" tak jak to jest u mnie to już nie ma oferty, logicznie myśląc najpierw interesuje mnie model potem konkretna część. Powinno to działać z dowolnymi słowami z tytułu ale tak nie jest, co za baran to zrobił przecież tak się nie wyszukuje, frazy powinny być dowolne. Mam myśleć że najpierw pisać to a potem tamto aż śmiech mnie ogarnia. Nie chcę analizować ile ofert po przepłacałem i nie znalazłem najtańszej .
@kom1215 Konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem.
Teraz nawet jak się wpisze "dolna obudowa fx705" (było to wcześniej widoczne) to nie ma mojej oferty, przecież to jakaś paranoja . Druga oferta z klapą też niewidoczna obojętnie czy wpisze się z przodu czy z tyłu model albo nazwę.
czy to jest normalne ?
czy to tak ma działać ?
czy mimo płaconej prowizji od sprzedaży trzeba dodatkowo płacić żeby oferta była wyświetlana ?
czy mogę żądać jakiegoś zwrotu pieniędzy za wystawienie skoro to nie działa ?
Jeżeli ja mam problem to pozostałe tysiące sprzedawców również, pewnie nie tylko moje oferty tak mają.
Rozumiem że jak wystawię i nie widać przedmiotu powinienem do Was pisać, nawiasem mówiąc nie tylko ja więc chyba będziecie mieli dużo pracy.
@kom1215 Oferta jest wyświetlana, ale nie jest top ofertą, zatem trzeba rozwinąć oferty tego samego produktu.
A to pokazuje z dodaniem autora w wyszukiwaniu:
https://allegro.pl/listing?string=muscolino%20Badanie%20palpacyjne
To nie jest już śmieszne a żałosne.
Co to za paranoja ! Żeby zobaczyć najtańszą ofertę trzeba wchodzić w ofertę „nowa” mimo że sprzedaję używaną potem w odnośnik „Porównaj oferty tego produktu” i tam szukać tanich ofert najśmieszniejsze że z ceną 219zł jest moja ale za to z ceną 199zł już nie, dlaczego?
Co to za metoda wyszukiwania przecież ludzie tak nie robią, ja sam będąc chyba 20 lat na allegro nie pomyślałem że tak trzeba szukać. Za co bierzecie pieniądze ? Przecież oszukujecie ludzi, nie działa u Was żadne logiczne wyszukiwanie.
To chyba trzeba gdzieś zgłosić, czuje się oszukany i na dodatek wyciąga się moje pieniądze za wystawienie oferty która jest głęboko zakopana. A jak mam kupować to ofertę która jest dodatkowo opłacana za promowanie bo inne to śmiecie.
Kluczowe pytanie jak działa wyszukiwarka produktów czy słowa mogą być wybiórcze czy ustawione po kolei , czy jak podam słowo pierwsze i ostatnie to towar zostanie poprawnie odnaleziony ?
@kom1215 tu nie chodzi o to czy masz najtaniej, najlepiej itd... najbardziej widoczne są te na których Allegro zarabia najwięcej, każdy business na tym polega, a to czy Ty sprzedasz, czy nie, jest dla nich najmniej ważne 🙁
a co wy na to
wchodzę sobie w dział smartfony. Wybieram z lewego paska podkategorii Motorola
i szukam na liście np. Moto G34 i ooo - nie ma ????
a jest ich kilkaset sztuk , bo po wpisaniu do paska wyszukiwania dopiero są widoczne.
W taki razie po co jest ten pasek wyszukiwania z lewej strony który nie działa prawidłowo. Zajmuje tylko miejsce na stronie.
Pewnie tematu nie rozwiążą nie potrafią to ich przerasta i jednocześnie świadczy o firmie, nie interesuje ich taki klient , co tu dużo gadać.
Odpuszczam allegro jako jedynego dostawce dużo firm ma swoje sklepy tam będzie wiarygodnie.
Poprawnego wyszukiwania nie ma i pewnie nie będzie, ale mogę do nich pisać dlaczego moja kolejna z 1300 pozycji nie jest widoczna a może wszystkie nie są widoczne prawidłowo to daje 1300 wiadomości.