Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro importuje numery przesyłek poprawnie z DPD/Allegro DPD i Inpost Paczkomaty, za to z Inpost Kurier w ogóle. Adres e-mail jest przekazany prawidłowo. Coś jeszcze jest wymagane by to zadziałało?
@EElektryka_com poproszę o informację z jakiego narzędzia nadawczego korzystasz oraz jaki jest numer zamówienia, które nie jest importowane?
Narzędzie własne, część mi zapisuje poprawnie tylko dlatego, ze na niektórych stanowiskach jest jeszcze stara wersja, która sama łaczy się po API i dodaje nr przesyłki. W nowej wersji wyciąłem API Allegro i wszystko działa ok, prócz InPost Kurier
np zamówienie nr 4285dd90-9aff-11ec-8fa5-f97cd47bc54c
tu poniżej screen ze strony InPostu (niektóre dane usunięte)
@EElektryka_com dziękuję za informację! Przekażę je do naszego działu technicznego z prośbą o pomoc, jeszcze jedno pytanie - czy mówimy o Wysyłam z Allegro? I to nazywasz narzędziem własnym?
Nie, rozwiązanie bezpośrednio po API Inpostu (https://api-shipx-pl.easypack24.net/v1/shipments/), łączy się z naszym kontem u nich i rejestruje przesyłkę i pobiera etykietę. Jak pisałem, dane pzresyłki są prawidłowo umieszczone w InPost, zakładam, ze dla Allegro istotny jest tylko e-mail odbiorcy (w postaci user+zamowienie@allegromail.pl). Metoda nadanie paczkomatu Inpost niewiele się różni - a tu żadnego problemu nie ma.
@EElektryka_com
Dzień dobry,
na wstępie prosimy o weryfikację, czy w Managerze Paczek są wybrane właściwe filtry (w szczególności filtr dotyczący rodzaju przesyłki). Dodatkowo prosimy o wyczyszczenie ciasteczek cookies, zalogowanie się przez inną przeglądarkę, ponowne połączenie konta Allegro z kontem w Managerze Paczek oraz weryfikację, czy jest włączona funkcja wyskakujących okienek w przeglądarce.
Jeżeli powyższe rozwiązania nie pomogą, w celu weryfikacji opisanej sytuacji prosimy o wiadomość prywatną na pomoc@inpost.pl wraz z podaniem następujących danych:
Ale to jest odpowiedź na niezadane pytanie, ja nie mam problemu z nadaniem przesyłek, czy nawet integracją, którą wyciąłem zupełnie i zgodnie z tym to powinno dalej działać, ze względu na integrację samego Allegro z przewoźnikami bez udziału samych sprzedawców, jedynie, co mają robić to podanie odpowiedniego e-maila kupującego
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/przewoznicy-zintegrowani-z-allegro-4RY6gLKLZSD
Jak pisałem, DPD działa, paczkomaty Inpost działają, tylko Inpost Kurier nie działa.