anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę nie uznać reklamacji ? klient na zdjęciu widział skazę ,mimo tego kupił i chce zwrot kosztó

auto-czesci9
#7 Wielbiciel#

kupił klient towar na zdjęciu skaza ,mimo tego kupił i po otrzymaniu towaru zażadał 35% upustu  ,poprosiłem o zwrot zwrócę kasę ale on zażądał zwrotu pieniędzy za przesyłki mimo iz wyrażnie zaznaczyłem ze odsyła się na własny koszt ,mogę odmówić uznania reklamacji ? bo uznanie reklamacji to zwrot wszystkich kosztów a to ewidentny naciągacz ( to już nie pierwszy raz taka zagrywka kupujących) poza tym wadę widział i zaakceptował .czy miał ktoś podobną sytuację ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Masz prawo nie uznać, zobaczymy co zrobi kupujący!🤔

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@auto-czesci9 
Art. 557 kc.
1. Sprzedawca jest zwolniony od odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili zawarcia umowy.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zgadzam się, ale chciałbym zobaczyć ofertę w chwili wystawienia i wypowiedź kupującego, albo to i to.😁

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Istotne jest tu czy widział czy sprzedawcy się wydaje że powinien widzieć .O skazach i innych nie zawsze widocznych uszkodzeniach trzeba napisać w opisie aukcji jeśli sprzedawca o tym wspomniał to kupujący kupił rzecz świadomie mimo jej mankamentów .

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@auto-czesci9 
Podaj link do oferty.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

damianos99
#11 Animator#

aby była jasność, podaj link do oferty, chciałbym to zobaczyć oczami klienta.

oznacz moderatorów