Witam.
02.01.2026 r. nadałem kilkanaście przesyłek DPD w Żabce, po tym, jak kurier DPD nie zrealizował zlecenia odbioru paczek. Dzisiaj jest już 07.01.2026 r., a przesyłki nadal tkwią w Żabce. Co dziwniejsze, w historii przesyłek nie widnieje nadanie w punkcie. Kupujący myślą, że przetrzymuję paczki, czego efektem jest już pierwszy negatyw.
Przykładowa paczka - A003J4I9E0
Dane Żabki:
Topolowa 5A, 05-300 Mińsk Mazowiecki
Prośba o weryfikację problemu.
@mplaptonik Status paczki na "nadana" zmienia się, gdy kurier zeskanuje etykietę. W tym przypadku nie ma więc błędu. Poprosiłam o interwencję w sprawie odbioru paczek. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się ponownie.
Zgadza się, status zmienia się po odbiorze paczek przez kuriera, ale w szczegółowej historii jest informacja, że została nadana w punkcie. Sprawdziłem kilka z tych paczek, i część ma informację, że została nadana.
@mplaptonik Dostałam potwierdzenie, że wysłaliśmy do Ciebie mejla w tej sprawie (korespondencja nr 58028769). Przyczyną problemu jest błędnie wybrany punkt nadania. Paczki Allegro One nie mogą być nadawane w Żabkach.
Ogólnie to jest przesyłka One, realizowana przez DPD, więc może być nadana w Żabce.
Udałem się do Żabki. Wszystkie paczki (15 szt.) nadal tam tkwią. Pani sprawdziła w systemie ich status. Wszystkie zostały nadane prawidłowo i widnieją jako przeterminowane.
Już odpowiedziałem na korespondencję 58028769.
Dziękuję za zgłoszenie problemu.
Pozdrawiam