anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak odbioru z Żabki przesyłek DPD przez kuriera.

mplaptonik
#10 Popularyzator

Witam.

02.01.2026 r. nadałem kilkanaście przesyłek DPD w Żabce, po tym, jak kurier DPD nie zrealizował zlecenia odbioru paczek. Dzisiaj jest już 07.01.2026 r., a przesyłki nadal tkwią w Żabce. Co dziwniejsze, w historii przesyłek nie widnieje nadanie w punkcie. Kupujący myślą, że przetrzymuję paczki, czego efektem jest już pierwszy negatyw.

Przykładowa paczka - A003J4I9E0

Dane Żabki:
Topolowa 5A, 05-300 Mińsk Mazowiecki

Prośba o weryfikację problemu.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mplaptonik Status paczki na "nadana" zmienia się, gdy kurier zeskanuje etykietę. W tym przypadku nie ma więc błędu. Poprosiłam o interwencję w sprawie odbioru paczek. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator

Zgadza się, status zmienia się po odbiorze paczek przez kuriera, ale w szczegółowej historii jest informacja, że została nadana w punkcie. Sprawdziłem kilka z tych paczek, i część ma informację, że została nadana.

mplaptonik_0-1767776020953.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mplaptonik Dostałam potwierdzenie, że wysłaliśmy do Ciebie mejla w tej sprawie (korespondencja nr 58028769). Przyczyną problemu jest błędnie wybrany punkt nadania. Paczki Allegro One nie mogą być nadawane w Żabkach.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator

Ogólnie to jest przesyłka One, realizowana przez DPD, więc może być nadana w Żabce.

Udałem się do Żabki. Wszystkie paczki (15 szt.) nadal tam tkwią. Pani sprawdziła w systemie ich status. Wszystkie zostały nadane prawidłowo i widnieją jako przeterminowane.

Już odpowiedziałem na korespondencję 58028769.

Dziękuję za zgłoszenie problemu.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

torrey-devito
#7 Wielbiciel

Dzisiaj w Żabce powiedziano mi, że DPD już nie współpracuje z Żabką. Proponuję zabrać te paczki z Żabki i nadać ponownie np w Carrefourze.

oznacz moderatorów

AGD-RTV-IT
#13 Ambasador

Po pierwsze, spójrz na datę posta. Po drugie, w Żabce Cię spławili bo nie mieli miejsca (np. miałeś dużą paczkę) lub nie chciało im się zajmować paczkami. Screen sprzed chwili, ze strony DPD. Jak widać Żabki nadal są jako punkty DPD Pickup:

Zrzut ekranu_23-2-2026_16736_www.dpd.com.jpeg

A tu też sprzed chwili screen ze strony Żabki z listą współpracujących kurierów:

Zrzut ekranu_23-2-2026_161146_www.zabka.pl.jpeg

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AGD-RTV-IT paczki DPD nadasz w Żabce ale już z paczkami Allegro Delivery DPD są problemy bo allegro ma swoje numery, Żabka przyjmuje a kurierzy nie mają info że są do odebrania 😞

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11

Bo prawnie są to dwie różne firmy kurierskie. Allegro Delivery to osobny przewoźnik.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 dokładnie, często kurier nie ma informacji, że taka paczka czeka na odbiór,

tak jest zbudowany ten system

odpuść sobie żabki, nasz paczka leżała tam ponad 2 tygodnie

oznacz moderatorów

AGD-RTV-IT
#13 Ambasador

To już nie nasz problem. 2 dni temu bez problemu paczka Allegro Delivery nadana w Żabce i odebrana kolejnego dnia. Paczka nadana w Żabce jest rejestrowana wg numeru DPD, zresztą w automacie zielonym też przecież skanuje się kod kreskowy. Kod kreskowy na liście przewozowym to numer przesyłki DPD, numer Allegro to tylko dopisek na tym liście.

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów