anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak wysyłki w terminie

kamien-ozdobny
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Mamy niską jakość sprzedaży - ocena allegro jest taka, że nie wysyłamy w terminie przesyłek, a to nie jest prawda. Palety wysyłamy natychmiast, a najpóźniej w ciągu 24 godzin. Pomimo, że ustawiamy również, to w programie allegro, to i tak allegro obniża nam tę jakość. Co możemy z tym zrobić. Nie ma z nikim kontaktu. Dziwne, bo mamy ogromne możliwości sprzedaży, czy allegro nie chce zarobić??. Dlaczego to wszystko jest tak utrudniane.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@kamien-ozdobny  a jaki masz deklarowany czas wysyłki🤔

oznacz moderatorów

kamien-ozdobny
#7 Wielbiciel

1 dzień, ale wysyłamy zazwyczaj tego samego dnia. Mamy tak od zawsze. Ostatnio zmieniliśmy na 3 dni. Jak nie robimy to i tak allegro nam obniża jakość terminowych wysyłek i nalicza ujemne punkty.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kamien-ozdobny 

A bo to paletówy. Przekazujecie e-mail szyfrowany? Działa Wam tracking w Allegro dla wysyłki?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kamien-ozdobny sprawdziłam zamówienia i widzę, że nie mamy przy nich statusów przesyłki. W jaki sposób nadajesz paczki? Czy korzystasz z jakiegoś narzędzia zewnętrznego? Jeśli tak, to zachęcam do zapoznania się z tym artykułem, aby dowiedzieć się jak prawidłowo nadawać przesyłki z zamaskowanym adresem e-mail. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kamien-ozdobny
#7 Wielbiciel

Nadajemy palety tonowe, więc mamy przewoźnika poza allegro. Myślę, że allegro nie przewiduje takich sytuacji jak przewoźnik poza allegro.

oznacz moderatorów