anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chciałam podziękować za konstruktywną wypowiedź konsultanta w dyskusji

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

najlepszy konsultant jaki kiedykolwiek wypowiedział się w mojej dyskusji 🥰 gdzie mogę wysłać kwiatki? 🌺 na adres na wierzbiecicach? 

IMG_0944.jpeg

IMG_0945.jpeg

IMG_0946.jpeg

IMG_0947.jpeg

IMG_0948.jpeg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Health___Beauty  no i sobie nagrabiłaś, teraz przyjdą dwie panie ze skarbówki i będą się pytać co to jest serum 😁

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Health___Beauty   A czego ty sie spodziewasz?  Tam są gotowe formułki, przygotowane w odpowiednich plikach i nie jest ważne czy odpowiada konsultant  czy maszyna to musi jakiś plik zadedykować. Zupełnie jak na meczu piłkarskim:  ma kartkę żółtą lub czerwoną i  niewiele więcej może.

A te standartowe  formułki o terminowości odpowiedzi wklejać prawdopodobnie po prostu musi,  bo to obowiązek informacyjny.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@br. @Jakoś sobie nie przypominam żeby we wcześniejszych dyskusjach kiedykolwiek pojawiła się taka formułka ze strony konsultanta. 

ja rozumiem że to jest wszystko kopiuj-wklej ale kur** chyba wypadałoby przeczytać co się wysyła zwłaszcza jak jest się na pozycji „Konsultanta Allegro”. W jednej wypowiedzi że faktura ma być „niezwłocznie wysłana” i że czas mija 15 maja czyli za ponad miesiąc. 
Propozycja donosu do skarbówki byłaby uzasadniona gdyby rzeczywiście z naszej strony było jakieś miganie się od wystawienia faktury albo termin by minął tymczasem od razu po założeniu dyskusji kupujący otrzymał informację o terminie wystawienia faktury. Tak sobie teraz sprawdziłam że to nie pierwszy zakup tego pana u nas i wcześniej była identyczna sytuacja 🙂 ludzie prowadzą sklepy a sami nie znajdą podstaw prawa. 

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Sprzedawca ma się tu czuć wiecznie zastraszony, żeby Allegro miało z główki obsługę klientów i płacenie - chodzi np. o wymuszanie fałszywych zgłoszeń reklamacyjnych, kombinowanie "jak tu mieć towar i pieniążki" itp.

Nie zapomnij podziękować, gdy kurier Allegro zniszczy Ci przesyłkę, a później odrzucą Twoją reklamację, bo "przesyłka była niedostatecznie zabezpieczona".

No i uśmiechaj się, gdy Allegro dowali wyższe prowizje i prowizje od poboru prowizji. Nie myśl nawet o tym, żeby podwyższyć ceny - Klient ma mieć tanio, Allegro ma mieć dużo, a Ty ciesz się że masz robotę. Pieniądze to kwestia drugorzędna. No i pamiętaj, że wyższe prowizje są wprowadzane w celu "świadczenia jeszcze wyższego (TAK! TO MOŻLIWE!) standardu świadczenia usług".

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Trochę to smutne, najpierw myślałem, że to post z 1 kwietnia - a to z dzisiaj 😞

Czy na serio Allegro zaleca donos, zamiast działań przewidzianych prawem w takich sytuacjach?

Kto robi wam moderacje w dyskusjach, co tak słabo?

Macie dojechać sprzedawcę w dyskusji, walcie paragrafami w niego 🙂 :

Art. 62. KKS

Niedopełnianie obowiązków w zakresie wystawiania faktur i rachunków za wykonane świadczenia

§ 1.
Kto wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku, wystawia je w sposób wadliwy albo odmawia ich wydania,
podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych.

§ 2.
Kto fakturę lub rachunek wystawia w sposób nierzetelny albo takim dokumentem się posługuje,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od roku, albo obu tym karom łącznie.

§ 2a.
Kto fakturę lub rachunek wystawia w sposób nierzetelny albo takim dokumentem się posługuje, a kwota podatku wynikająca z faktury albo suma kwot podatku wynikających z faktur jest małej wartości,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.

§ 3.
Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto wbrew obowiązkowi nie przechowuje wystawionej lub otrzymanej faktury lub rachunku, bądź dowodu zakupu towarów.

§ 4.
Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto wbrew przepisom ustawy dokona sprzedaży z pominięciem kasy rejestrującej albo nie wyda dokumentu z kasy rejestrującej, stwierdzającego dokonanie sprzedaży.

§ 5.
W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1-4
podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

(art. 190) § 1. 

oznacz moderatorów