Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Tak jak w temacie : Chciałbym poruszyć temat Jakości sprzedaży - szybka wysyłka a terminowością odbioru naszych paczek z paczkomatów przez kuriera
Każdy sprzedający kto się stara wysyłać paczki klienta, który zamówił tego samego dnia - wie jakie to nie sprawiedliwe.
Przykład :
Kurier inpostu zabiera paczki ode mnie każdego dnia pracy do 14.00.
Nowe zamówienia wpadają po 14:00 ... firma pracuje do 16.00 mogę wszystko spakować i wysyłać te paczki - wioząc je samemu do paczkomatów - tylko po co ??????
Allegro policzy i tak tą wysyłkę jako już następnego dnia. Bo Kurierzy inpostu wybierają paczki z paczkomatów do 13:00-14:00 godziny każdego dnia pracy wg swoich regulaminów.
Dotyczy to pewnie większości miejsc naszego kraju, tylko większe miasta mają taki przywilej, że tam kurierzy Inpostu kursują cały dzień i może noc by zabierać paczki z paczomatów i dokładać nowe.
i tu sedno sprawy ALLEGRO pozwala wg RAPORTU na to by liczyć szybka wysyłkę jako
TAK+1 punkt lub NIE-1 punkt.
Przez co osiągniecie tam naprawdę sprawiedliwego dobrego wyniku mimo, że Realnie nadaliśmy paczkę tego samego dnia jest nie możliwe.
Tu prośba - sugestia do ALLEGRO - czy wasz system oceny SZYBKIEJ WYSYŁKI - mógłby zawierać trzy stany
Tak +1
Neutral 0
Nie -1
Stan neutralny 0 to oczywiście stan kiedy po np: 14:00 tego samego dnia wysyłamy paczkę wioząc je do paczkomatu czyli realnie opuszcza ona nasza firmę i jest w rekach firmy kurierskiej i nie możemy jej cofnąć.
Taki stan nie powodował by zaniżania statystyk i tworzył bardziej równe szanse dla zmotywowanych aby wysyłać naprawdę tego samego dnia bez karania nas -1 punktem za to że nie mamy możliwości zrobić to lepiej przez nasze położenie geograficzne a tak naprawdę niedoskonałą pracę firm kurierskich.
Reasumując :
Dodanie pozycji NEUTRALNEJ = 0 punktów za taką wysyłkę pozwoli pokazać, kto ma możliwość wysłania i z niej korzystać i kto naprawdę się stara. Zamiast wrzucać nas do worka z wszystkimi którzy w ogóle nie myślą o tym parametrze z rożnych przyczyn.
Narzekasz na zły system oceniania wysyłek. Mi allegro odjęło prawie 100pkt za to, że nie mam pytań od klientów oraz żadnych dyskusji 🤣