anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciekawe kiedy allegro zmieni swoje praktyki?

RED
#21 Demiurg#

Kiedy allegro poprawi swoje wysyłki?

do poczytania jak ktoś tego nie widział jeszcze:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-po-zastrzezeniach-Urzedu-InPost-zmienia-praktyki-8246403.html

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

serwis-texas
#21 Demiurg#

@RED  Podziękował

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@RED  nie wiem czy to takie dobre

Jaśli nie bedzie opłaty za zmiany gabarytów to oczywiscie wszyscy będą oznaczac C . I wtedy dopiero zaczną sie opóźnienia kiedy tak naprawde system nie przewidzi ile paczek jest w jakim gabarycie a co za tym idzie ile paczek dojedzie na czas a ile bedzie opóźnionych.

Bo system wszystkie bedzie przydzielał do skrytek C

No i juz widze osoby nadające w paczkomatach które pooznaczają wszystko na C pójda nadać a potem im sie nie bedą skrytki otwierac bo wczesniej był ktoś inny i do skrytki C włożył paczkę A

Pożywiom - uwidim.

oznacz moderatorów

Gordon_B_2015
#10 Popularyzator#

Nie sądzę, aby nadawcy nagle zaczęli deklarować większe gabaryty. Tu raczej chodzi o to, że Inpost bezpodstawnie weryfikował i zmieniał gabaryty przesyłek, których wymiary były zgodne z deklarowanymi. Nadaję paczki o wysykości 9cm, a wiadomo, że 9cm jest większe od max. 8. A Inpost co drugą taką paczkę zmienia na gabaryt A. Natomiast koperty 20x14x1,5cm (gabaryt A) są nagminnie zmieniane na B, C, a nawet D.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Gordon_B_2015  to po co mam mierzyc paczki?

Ja osobiście wszystko bede puszczał C i tak to kurier zabierze a potem niech sie inpost martwi, myśle że nie bede jedyny

Dlatego uważam że własnie tak sie to może skonczyć

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

Allegro nic nie zmieni i nie ma co zmieniać. Sprawa dotyczy konsumentów, my będziemy dalej płacić za weryfikację.. 

oznacz moderatorów