Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymałem taką wiadomość od kupującego
„Dzień dobry. Proszę sprawdzić status mojego zamówienia. Wiem że minęło trochę czasu ale zamówienie do mnie nie dotarło. W inposcie nie mam informacji w ogóle o przesyłce, o ewentualnym odbiorze czy zwrocie do nadawcy.
Pozdrawiam
UWAGA zakupu z dnia 08 maja 2024
Kupujący napisał: Nie otrzymałem żadnej informacji o oczekującej paczce. Może informacja poszła na jakiś inny nr telefonu. Zależy mi na zamówionym towarze i dopłacę za doręczenie. Proponuję paczkę z opłatą u kuriera lub na poczcie. / Po prawie roku od zakupu /
Odpisałem : Koszt wysyłki za pobraniem według aktualnego cennika InPost 27,07 zł Koszt wysyłki przy wpłacie na konto 21,84 zł .Proszę wybierać.
@AUTOJUR Jestem pewien że nie odbierze, za pobraniem narobi tylko tobie kosztów.
I jeszcze jedno, cytat: "Może informacja poszła na jakiś inny nr telefonu. "
Sprzedający nie ma obowiązku pilnować korespondencji klienta, to kupujący ma odbierać taki numer telefonu jaki zgłosił w ustawieniach. Ta deklaracja klienta to ważny argument w dyskusji, kupujący nie kontroluje własnej korespondencji.
Proponuję odpowiedzieć że wysyłka tylko taką samą metodą jak było w ofercie, i płatność z góry
Może jakiś Moderator się wypowie ???
@AUTOJUR Przykro mi, ale nie widzę, aby było tu coś do dodania. Sytuacja jest trudna.
Tak jak napisała Alicja: Klientowi możesz napisać, że zweryfikowałeś sprawę i potwierdzasz, że przesyłka została poprawnie nadana. Gdyby była w tej kwestii potrzebna pomoc w dyskusji napisz do nas np. przez czat i poproś doradcę o wypowiedź.
Jeśli zgadzasz się na ponowną wysyłkę, to ustal warunki z klientem.
Klientowi podałem wszystkie dane z nr wysyłki. Kupujący podał ten sam nr telefonu co był poprzednio. Może ktoś spojrzy na tą dyskusję z kupującym ?
@AUTOJUR W temacie dyskusji zachęcam Ciebie do kontynuowania rozmowy w samej dyskusji.
Dodatkowo wspomnę to co pisała Alicja i Nicol: "Gdyby była w tej kwestii potrzebna pomoc w dyskusji napisz do nas np. przez czat i poproś doradcę o wypowiedź."
Cały czas to robię. Tylko informacja typu :
Dyskusja trwa już 14 dni.
xxxxxx , czy udało Ci się porozumieć ze Sprzedającym?
Jeśli problem został rozwiązany, zakończ Dyskusję. Jeśli nie - możesz poprosić nas o pomoc, albo oznaczyć Dyskusję jako nierozwiązaną i wystąpić o zwrot pieniędzy z Allegro Protect. Jeśli masz już złozony wniosek APT, nie musisz nic więcej robić.
@AUTOJUR rozumiem, jednak w tej sprawie możemy pomóc jedynie po kontakcie przez formularz kontaktowy. I do tego kontaktu zachęcam.
Już to zrobiłem czekam na informacje
@AUTOJUR cieszę się, w takim razie proszę o cierpliwość. Będziemy w kontakcie mailowym z Tobą.
A z jakiego powodu przesyłka w ogóle wróciła? Powinna być jakaś informacja na opakowaniu.
A jeżeli chodzi o nr telefonu, to kurier nie ma obowiązku dzwonić. Jak nie zastanie odbiorcy, to zostawia awizo i na drugi dzień jest kolejna próba doręczenia. Potem zwrot do nadawcy.
Ewentualnie w apce Inpostu można przekierować np. do paczkomatu.
Paczka nie odebrana na czas z paczkomatu. U W A G A zakup -- 8 MAJ 2024 --
Dyskusja o braku paczki w dniu 5 MAJ 2025 czyli po prawie roku.
Spokojnie
w weeekd ktoś pisał dyskusje o brak paczki sprzed 2 lat
Jak kupujący ma lub miał zainstalowaną apkę Inpostu, to nie będzie już otrzymał powiadomień SMS. Wszelkie powiadomienia będą dostępne tylko w aplikacji.
@N_Nitka28 Dokładnie sytuacje jest trudna, bo allegro nie wywiązuje się ze swoich obowiązków jako pośrednik - dlaczego serwis nie trzyma wszystkich danych 2 lata?
Za co serwis bierze pieniądze?
Mam wszystkie dane z InPost. Datę wysyłki oraz zwrot z powodu nie odebrania .
@RED Jest obowiązek przechowywania dokumentów przez minimum 5 lat dla osób prywatnych a 10 lat w przypadku firm. Takie wymagania stawia chociażby Skarbowy, czy inne instytucje państwowe też, to tego nie jestem pewien.
Skąd wytrzasnąłeś 10 dla firm?
@Monika__L "Skąd wytrzasnąłeś 10 dla firm?"
Przyznaję, mój błąd, po prostu tak pamiętałem, zawsze było 10 lat, teraz czytam że jest wszędzie 5 lat. Prawdopodobnie zostało to uporządkowane w 2019 roku ale nie mam teraz czasu dochodzić historii.
Jeśli ktoś nie lubi archiwizować to może po 5 latach wyrzucić wszystkie dokumenty, zwłaszcza w pierwszej kolejności akty notarialne, wypisy sądowe i dokumenty zakupu środków trwałych.
Dokumenty dla US 5 lat teoretycznie. Praktycznie 6. Dla ZUS-u 10 lat, a praktycznie 11. Ale jeżeli komuś robi frajdę użeranie się z tymi urzędami to może wywalić w pierwszych terminach czyli 5 lat i 10.