Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak macie jakieś pomysły proszę się podzielić
Rejestracja na Allegro - 500 zł.
Zamknięcie konta - 1000 zł.
Pytanie na AG - 50 zł.
Pytanie przez formularz kontaktowy - 200 zł.
Wystawienie pozytywa - 10 zł.
Wystawienie negatywa - gratis
Opłata transakcyjna dla kupujących - 10% (liczona bez kosztów przesyłki)
Otwarcie dyskusji - 4,50zł.
Zamknięcie dyskusji 15 zł.
Rozumiem, że wszystko to leci na koszt sprzedającego 🤣
Tak- plus prowizja od tego
@DarkStoorM No, w rzeczy samej.
Opłata za wystawianie w poszczególne dni tygodnia. Np w weekendy drożej a we wtorki i czwartki taniej. Oczywiście byłoby to powiązane z prowizją która byłaby w poszczególne dni różna. To samo dotyczyłoby prowizji od prowizji.
Ale byłby też zniżki - np w dzień urodzin nie byłoby prowizji od prowizji tylko sama prowizja. A co dziesięć lat zniżka na wystawianie 50% - dotyczy tylko kategorii gdzie opłata za wystawienie to 0,00 PLN ( np środki do nabłyszczania bron i lemieszy)
na sprzedającego należy doliczyć prowizję od :
kosztów paliwa zmarnowanego na dojazdy do różnych punktów nadań uznanych nowa prowizja
-od kosztów pakowania przedmiotów
-od sprawdzenia każdej pozycji czy dobrze została naliczona
-od zgłoszenia każdej uwagi na temat kosztów
-od każdej udzielonej odpowiedzi
-od swojego zmarnowanego czasu
a ja to chyba już mam alergie na allegro ale boję się iść do lekarza bo może też mi naliczą prowizję
-
-
Byłem u rzecznika praw konsumenta i jako osobą prywatnym Allegro nie ma prawa naliczać prowizji za paczki a nalicza i wiem ,że nie jedna sprawa będzie w tym temacie prowizji.
@sunrise0809 osobom do jasnej ciasnej😑
Masz https://youtu.be/scXs4pvDYRI i nie grzesz więcej😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie będę podpowiadał, bo jak uczy życie - Allegro może wprowadzić najbardziej debilne pomysły...
Sołtysie- a te już wprowadzone?- czyżby nie są debilne?
Trzeba być optymistą. Jest źle. Czy może być jeszcze gorzej? Ależ oczywiście, że może😀
Serwis, który potrafi pobrać dwa tysiące pięćset procent prowizji (od ceny towaru, nie licząc wysyłki), potrafi wszystko. Nie ma ograniczeń.
@majster_man Właśnie dokonałam płatności on-line za wodę, telefon i energię elektryczną. Ponieważ Allegro jest z nimi nierozerwalnie połączone, powinnam też tu uiścić stosowną prowizję. Od wody nie, bo woda nie jest niezbędna przy korzystaniu z serwisu. Mogę się nie myć i sprzedawać. Jeżeli mi naliczą od wody też, pójdę do UOKiK-u!
Nie mycie się to jedno ale tak... można pakować przy świeczce a zamiast dzwonić do klientów to do tych z sąsiedniego miasta można przecież podjechać chociażby rowerem. I zdrowe to i ekologiczne. Jeść nie trzeba codziennie a mieszkać w pudełkach po kopertach bąbelkowych. Znam firmę która przysyła je w takich dużych kartonach, w sam raz.... a zaoszczędzone w ten sposób środki przeznaczyć.. tak tak, nie inaczej... na rozwój serwisu.
@e-szczoteczki Tak jeszcze myślę, czy od rent i emerytur uzytkowników nie powinni odrobinkę pobrać malutkiej prowizyjki.
No to jeszcze proponuję- oddać kęs od zakupionej bułeczki /towaru/Przedstawiasz fakturkę, za ile zakupiłeś i dup jakąś akcyzę.
Albo odwrotnie - zostawić użytkownikom malutką okrąglutką sumkę (na przykład 4,53 miesięcznie), a pobrać resztę jako prowizyjkę.
@Kasiulki2 Dajże choć ze 20 złotych!!!
Od rent i emerytur i jeszcze bodaj ze 20 pln od listonosza co je przynosi.
A i tu mi przyszło do głowy, kurierzy! Oni to robią bez płacenia jakiejkolwiek bodaj najmniejszej prowizji. Wożą paczki Allegro i nic za to nie płacą! To jak to jest! Gdzie tu sprawiedliwość?
My im pakujemy i płacimy a oni wożą i nie płacą!
Ze sklepu w sieci jak koś ma to też powinni skubnąć prowizje, a i od wysyłki zakupów z tego sklepu oczywiście też.
Myślę że będą zlikwidowane abonamenty i zastąpione jedną stałą opłatą za konto firma. W tej opłacie będzie logo, banerki jakieś itp. Chcesz sprzedawać to zapłać miesięcznie 99,99 zł bo wątpię żeby wszyscy korzystali z abonamentów a tak to czy chcesz czy nie chcesz to te pakieciki dostaniesz🙂