Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupująca zgłosiła zwrot towaru 8 dni temu,a ja czekam bezskutecznie na przesyłke ..co mam dalej z tym zrobic? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@sally11_2009 Nie ma przepisu który by Cię zmuszał do czegokolwiek w tej sytuacji. Klient ma obowiązek dostarczyć w 14dni, ale zwłoka nie uprawnia Cię do niczego szczególnego. Klient ma Twój towar, Ty masz jego wpłatę.
Zasygnalizuj sytuację klientowi, może on dotrzymał terminu a problem spowodował jakiś przewoźnik, ale może jednak odczekaj te 14 dni plus kilka na transport?
@sally11_2009 Nic nie robić. Kupujący ma 14 dni na odesłanie towaru po zgłoszeniu zwrotu. Data otrzymania przez sprzedawcę zwracanej rzeczy nie ma większego znaczenia.
a.. nic czekaj , zgodnie z UK masz prawo wstrzymać zwrot środków do powrotu towaru .
Nie tylko do powrotu towaru. Także do przesłania dowodu odesłania rzeczy, zależy co nastąpi wcześniej zgodnie z art. 32 Ustawy konsumenckiej.
Ale ma 14 dni na odesłanie, więc jeszcze nie przekroczyła go.
Cały czas mam taki sam problem . Moje klientki odsyłają zwrot w czternastym dniu bo podobno mają takie prawo
Tak, mają takie prawo.
to sprzedawca ma prawo tez odczekac 14 dni 😕 i juz...chociaz taki kupujacy walnie negatywa juz po kilku dniach 😕
Sprzedawca przecież czeka do 14 dni od momentu uzyskania odstąpienia od umowy. Czy chodzi Ci o jakieś inne 14 dni?
Nawet nie zliczę ile razy mi się zdarzyło, że klikałem zwrot na Allegro, szedłem tego samego dnia do Paczkomatu, paczka była u sprzedawcy następnego dnia a i tak trzeba było zakładać dyskusję, bo po 14 dniach nie było zwrotu kasy.