Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie do was co się stanie gdy kupujący zgłosi “ZŁÓŻ WNIOSEK O REKOMPENSATĘ”.? Powiedziałem mu że dostanie tylko poproszę o nr konta i nie chce mi go podać. jakie są skutki i co sie stanie gdy kupujący złoży wniosek na rekompenstę?
Allegro zwróci mu pieniądze. Następnie będą tych pieniędzy żądać od Ciebie. Jak nie oddasz zablokują konto.
I tylko tyle? To oddam allegro jak z typem się nie da dogadać
@micdam17 Moze coś więcej napiszesz?
Poprosiłeś go o numer konta więc nic więcej nie zrobisz. Ewentualnie zwróć przez allegro gdy masz taką możliwość.
09:36
W dyskusji allegro napisało do mnie ""Jeśli do końca najbliższego poniedziałku sprawa nie zostanie wyjaśniona, zachęcam do złożenia wniosku o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
Nie daj sie zastraszyć, allegro skwitowało mój przypadek gdy zwróciłem środki ;
Dzień dobry! Tu Barbara Krawulska. W czym mogę pomóc?( pracownik allegro pomoc)
09:11
Ponadto, zwrócili Państwo dzisiaj środki po przedstawieniu decyzji rekjlamacyjnej, która de facto odrzucała roszczenia Klientki.
@micdam17 Jak otrzyma rekompensatę z POKu, zapewne ją otrzyma, poproszą Cię o zwrot tej kwoty, istnieje także opcja blokady konta. Wyjaśnij że kupujący nie chce podać nr. konta.
@micdam17 Dostaniesz takiego maila;
Kupujący xxxxxx złożył do nas wniosek o rekompensatę z tytułu Programu Ochrony Kupujących. Nie otrzymał od Ciebie towaru lub otrzymał przedmiot niezgodny z opisem oferty. Zgłoszenie dotyczy zamówienia z dnia xxxxxxxx. |
|
Skontaktuj się jak najszybciej z kupującym, aby wyjaśnić sprawę. Pamiętaj, że warunkiem przyznania przez nas rekompensaty jest zawiadomienie przez kupującego organów ścigania. Możemy także zablokować Twoje konto. Z chwilą wypłaty środków kupujący przenosi też wierzytelności z tytułu tej transakcji na Allegro.pl. sp. z o.o
Jak złoży takie coś to wtedy Policja jest poinformowana albo inny taki dział?
Pamiętaj, że warunkiem przyznania przez nas rekompensaty jest zawiadomienie przez kupującego organów ścigania.
Po samym złożeniu wniosku nie, ale przed przyznaniem rekompensaty, tak.
Zawiadomienie może złożyć kupujący, może je też złożyć Allegro - przynajmniej tak niedawno informowało - "możemy złożyć zawiadomienie za ciebie".
Tyle lat na allegro i nigdy nie widziałem jak wygląda mejl, którego dostaje sprzedający. Ten mejl to z autopsji?😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@micdam17 nic się nie stanie bo złożenie wniosku musi być rozpatrzone, a jak w dyskusji napisałeś że czekasz na nr konta i chcesz rozwiązać sprawę to allegro nie przyzna rekompensaty 🙂
Nie przyzna, na pewno 😄