Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
1. Kupujący zgłasza zwrot towaru bez podania przyczyny do czego nie ma prawa, gdyż zakup został dokonany na cele związane z profilem prowadzonej IDG. Zakup dotyczył dwóch zestawów produktu po dwie sztuki każdy, upraszczając 4 sztuki takiego samego produktu.
2. Odmówiliśmy zwrotu wpłaty. Kupujący otwiera dyskusję w której mówi że no może to jednak nie bez przyczyny, że dwa z czterech przedmiotów są uszkodzone, bla bla bla...
3. Przyjmujemy reklamację i rozpatrujemy ją. Wynikiem jest uznanie wady jednego z przedmiotów, w wypadku drugiego wady nie stwierdzamy i odrzucamy roszczenie. Wymieniamy jeden z przedmiotów na nowy i odsyłamy do kupującego z pozostałymi trzema sprawnymi sztukami.
4. Kupujący odbiera przesyłkę, po kilku dniach pisze do nas że zgłaszał wadę dwóch sztuk, a my wymieniliśmy na nową tylko jedną. Odsyłamy kupującego do naszej decyzji reklamacyjnej w której jasno określone jest że uznajemy wadę jednej sztuki, druga jest w pełni sprawna.
5. Allegro uprzejmie (na szczęście nie w kroku) zaprasza kupującego o wystąpienie o zwrot z POK. Kupujący mimo tego że ma w pełni sprawny towar, chętnie korzysta z darmowej gotówki od Allegro i wypełnia wniosek.
6. Allegro przyznaje rekompensatę, bez obciążania nas - za UWAGA - WSZYSTKIE CZTERY ZAKUPIONE PRZEDMIOTY, z których przedmiotem reklamacji były dwa...
Oby tylko kupujący nie zapomniał poprawnie rozliczyć się z fiskusem z tej rekompensaty... 🙂
@TechartGSM ale ja już dawno pisałem, że jak wiesz jak to działa można wyrwać kasę i mieć towar 😄
@kostas11 Nie mam nic do tego wdupocałuja Allegro - a mało tego - często dzięki temu nie obrywa się "negatywa" i oszczędza szarpania klawiszy, tylko kto to obsługuje (albo co), że rozdają 2x tyle 🙂
@TechartGSM a było odrzucić reklamację, uzasadnić i tak allegro oddaje i tak, przynajmniej miał byś mniej roboty 😄
@TechartGSM w sumie jak zgłosił zwrot, to towar nie jest jego własnością, więc możesz grzecznie poprosić, aby Ci go oddał😉
@KOGIEL_T Hmmmm... Nawet jak to transakcja B2B?
@KOGIEL_T Takie odstąpienie nie niesie za sobą skutków prawnych - kupujący nie posiadał praw przypisanych konsumentowi.
@TechartGSM @komis-bell sorry nie doczytałem 😔