Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Często kupuję na Allegro ale teraz nie mogę kupić za pobraniem dlaczego ? Mam ponad 60 lat nie chcę bawić się w bliki i inne płatności.
Cześć @Client:110239949, możliwe, że sprzedający od którego chcesz zakupić produkt nie udostępnia możliwości płatności za pobraniem.
Coraz mniej sprzedających udostępnia płatności za pobraniem bo coraz więcej kupujących nie odbiera przesyłek - a to generuje koszty których nikt nigdy sprzedającym nie zwróci.
Ponieważ jest to nie opłacalne. W przypadku nieodebrania sprzedawca oprócz wysyłki musi opłacić podróż powrotną. Do tego portal unika zwrotów prowizji jak się da. Wymaga potwierdzenia nieodebrania przez kupującego mimo, że mają w systemie trasę paczki. A większość kupujących chowa głowę w piasek i nie odpowiada... Tym sposobem sprzedawca na takiej transakcji traci koszt 2-óch przesyłek + 20-30% opłat Allegro. Często tu słychać , że niektórzy dla żartu potrafią takich paczek zamówić od razu kilkanaście pod rząd. Portal każe wysyłać grożąc zepsutymi statystykami. Po takiej akcji każdy to wyłącza... Tu nie ma czegoś takiego jak prawa sprzedającego wiec każdy broni się jak może...