anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czarna lista - czy naprawdę trzeba dawać aż 3 szanse kupującym?

TrafficMarketing
#9 Pomysłodawca#

Witam

Ja rozumiem sytuacje, że ktoś przez przypadek nie odbierze przesyłki za pobraniem - wtedy dodanie z miejsca do czarnej listy może być nieco krzywdzące dla kupującego, zwłaszcza honorowego, który pokryje koszty nieudanej dostawy.

Czy mam natomiast dać się okpić kupującemu, który w zamówieniu podał NIEPRAWIDŁOWY adres, NIEDOSTĘPNY telefon, na maila w ogóle nie zagląda a po tym wszystkim ma czelność wystawić NEGATYWA???

Zamówienie oczywiście za pobraniem, więc kupującemu wszystko jedno, że sprzedawca jest 16zł w plecy.

Czy na prawdę mamy znosić takich kupujących do 3 razy?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Czy na prawdę mamy znosić takich kupujących do 3 razy?

tak zmienili regulamin- dlaczego...?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

próba pogodzenia ognia z wodą. Nie mozna uniemożliwiac zakupów nikomu. W ustawie nie ma nawet mowy o tych 3 razach. To twór allegro

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

niestety tak

wyłączyć pobrania. Bo to tu wygląda na zakup konkurencji

oznacz moderatorów

TrafficMarketing
#9 Pomysłodawca#

Pracownika serwisu proszę o zablokowanie konta Client:130284091

Klient w zamówieniu podał adres: ulica numer 9 / 3. Taki adres nie istnieje. Zadzwoniłem pod firmę znajdującą się pod adresem tej ulicy numer 9, i okazuje się, że nie jestem pierwszym sprzedającym, któremu ktoś wywinął żart zamawiając towar na ten adres.

Proszę więc o niezwłoczną weryfikację tego konta, jego historii zakupów oraz o podjęcie odpowiednich kroków względem niego.

Proszę też o usunięcie jego opinii - jest ona bezużyteczna dla innych kupujących.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@TrafficMarketing W sprawie usunięcia otrzymanego komentarza napisz proszę tutaj.

Zgłosiłam też do odpowiedniego zespołu prośbę o weryfikację konta klienta. Jeśli nieprawidłowości się potwierdzą, podejmiemy działania.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów