anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czarna lista

sklepnasiona
#8 Zapaleniec

Czy mogę dodać do czarnej listy klienta, który każde zakupy składa na kwotę potrzebną by załapać się na dostawę Smart, a następnie zwraca większość zamówienia.

Od wiosny ubiegłego roku dokonał trzech takich zakupów, dwa pierwsze zamówienia były na fv, poszłam na rękę, zwróciłam pieniądze bez zwłoki. Kilka dni temu dokonał kolejnych zakupów, już bez fv, i kolejny raz zaraz po odebraniu przesyłki zgłosił zwrot.

Zdaję sobie sprawę że trzy zwroty to nie jest dużo, ale ten jeden klient wygenerował 60 procent wszystkich zwrotów. Ewidentnie też widać, że zakupy są robione tylko po to, by załapać się na darmową dostawę.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklepnasiona 

W tym artykule opisaliśmy kiedy i kogo możesz dodać zakładki Moi nieaktywni kupujący. Zachęcam do zapoznania się z nim.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

sklepnasiona
#8 Zapaleniec

Dziękuję Grzegorzu, czytałam ten artykuł i nie jest on dla mnie jasny.

Czy mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklepnasiona 

Biorąc pod uwagę, że to trzy zwroty to z tego powodu nie powinnaś dodać kupującego do zakładki "Moi nieaktywni kupujący", natomiast przekazałem sugestię o doprecyzowanie tych zasad.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

sklepnasiona
#8 Zapaleniec

Dziękuję Ci za odpowiedź,

jestem mi naprawdę przykro, że muszę obcować z klientem o tak krzywym kręgosłupie moralnym.

I że Allegro poniekąd wspiera cwaniactwo.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklepnasiona 

Rozumiem to i te zasady rzeczywiście są warte doprecyzowanie i mogę zapewnić, że pracujemy nad nimi. 

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów