Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, proszę o wyjaśnienie sytuacji. Ja jako sprzedający deklaruję czas wysyłki w przeciągu 3 dni roboczych. Klient który robi zakup widzi informację że otrzyma towar następnego dnia roboczego. W dniu dzisiejszym zauważyłemn przy nowym zamówieniu informację że mam czas na nadanie paczki 1 dzień roboczy. Dlaczego mam na wysłanie paczki 1 dzień roboczy skoro deklaruję że wyślę go w 3 dni?
@Hadwao_net Jesteś pewien, że nie miałeś ustawione 1 dzień? Chociażby przez przypadek?
nie, mam taki czas ustawiony mniej więcej od lipca 2023
Witaj w klubie. Mam dokładnie ten sam problem. Sprzedane 0.7.11 wysyłka ( ma nastąpić 08.11. ) pomimo że mam ustawione 3 dni i jak by nie patrzeć od 07.11 trzy dni na wysyłkę to 10.11. a jest podane że u kupującego będzie to 09.11. Ktoś kto to liczył ewidentnie ma problem z liczeniem.I to podobno jest choroba i ma nawet swoją nazwę. Dyskalkulia.
podobno liczy to jakiś algorytm. Nie wiem tylko dlaczego algorytm wyliczył wysyłkę następnego dnia jeżeli przykładowo w lipcu i w sierpniu wysyłałem paczki od poniedziałku do czwartku zamówieione do godziny 10-tej i następne znowu były wysyłane od piniedziałku. Czuję że ten algorytm to jakaś lipa.
@Hadwao_net @cztery_bez_atu to nie tak jak myślicie , algorytm poza czasem deklarowanym przez Was w pierwszej kolejności bierze pod uwagę przeciętną doręczeń Waszych przesyłek , wysyłając nieregularnie sami sobie robicie krzywdę bo ten paranoiczny system będzie wprowadzał w bład klientów , a baty będziecie zbierać Wy . Deklarujecie 3 dni czy ieleś tam .... to ma być 3 dni i choćby się waliło i paliło żadna paczka nie może wyjść wcześniej . Teraz i tak będzoe kiepsko bo system będzie skracał czas nadania , ustabilizuje się to gdzieś po ok. 3 miesiącach .
@Hadwao_net @cztery_bez_atu Jest sposób aby przechytrzyć system - wystarczy zmienić czas wysyłki na 2 lub 4 dni i wtedy jeżeli wcześniej nie mieliście takich ustawień w swoich ofertach system powinien pokazać czas prawidłowo. 🤔
trzeba będzie spróbować 🙂
jeżeli deklaruje 3 dni wysyłki to kupujący powinien widzieć że sprzedający deklaruje taki czas. To że staram się wysyłać paczki ja najszybciej nie znaczy że wsystkie wyślę tego samego dnia.
@Hadwao_net właśnie to jest problem masz ustawione 3 dni to wysyłaj 3-go dnia
ja chce wysyłać paczki jak najszybciej jednak jeżeli nie mam takiej możliwości to chce aby klient widział informację że ja jako sprzedający mam 3 dni na wysłąnie paczki.
@Hadwao_net z algorytmem allegro to nie zadziała, albo wszystko wysyłasz od razu albo wszystko po 3 dniach 😄
@Hadwao_net w allegro to działa bardzo prosto - przesyłka ma być nadana zawsze zgodnie z deklaracją - nie później ani nie wcześniej.
a czy ja jestem jasnowidziem że wiem czy uda mi się w tym tygodniu wysyłąć paczki 1 dnia a w innym 3 dnia ? według mnie błędznie działa ten system
chyba będą musieli zmienić informatyków gdyż jak widać obecni nie bardzo sobie radzą, albo algorytm.
Ci od "algorytmu" mają coś mocno nie teges ze zwojami - tak można wywnioskować po działaniu tego algorytmu. Co to za algorytm, co bzdury pokazuje?
@Hadwao_net Wskaż proszę numer zamówienia, którego sprawa dotyczy. Sprawdzę to.
podaję przykład zamówienia bc8c1310-7d7b-11ee-a71e-2fd3ba4b3abe sprawa jednak tyczy się każdego zamówienia
Czy to naprawdę stanowi taki problem z przeniesieniem " na żywca " deklaracji sprzedającego kiedy nastąpi wysyłka? Po co tego zaprzęgać jakiś algorytm który jedynie wprowadza zamieszanie? Po co w ogóle Allegro się w to miesza? Dobrym pomysłem było zamieszczenie tej informacji obok tytułu aukcji, ale cała reszta jest zbędna.
Korekta. Ta informacja jest widoczna dopiero po " wejsciu " w treść aukcji a powinna być zawsze razem z tytułem.
@cztery_bez_atu po to żeby w razie co opóźnić jak się nie wyrabiasz 🙂