Siemka,
Jak w tytule - o godzinie 9 rano nie można zamówić kuriera DHL na ten sam dzień.
Co z wysyłkami, które muszę wysłać dzisiaj? Czy to pozytywna motywacja do biegania do paczkomatu?
Siemka @były forumowicz! Nie jest to sposób na motywowanie sprzedających do robienia dodatkowych kroków. Wyświetlamy takie godziny podjazdu, jakie otrzymujemy od przewoźnika, być może nie ma już miejsc na zamówienie podjazdu dzisiaj.
@la_nika Dziękuję za odpowiedź! Proszę, powiedz mi co w takim wypadku dzieje się z punktami za terminową wysyłkę? Czy system wie, że nie mogłem zamówić kuriera na ten sam dzień, czy raczej powinienem pisać odwołania?
@były forumowicz nie, system nie widzi i nie weryfikuje, że nie było możliwości zamówienia kuriera na ten dzień. Nie jest to też wystarczający powód do wykluczenia zamówienia z jakości sprzedaży 😞
@la_nika Czyli w skrócie nakazujecie mi wysłać towar dzisiaj, jednak odbieracie mi tę możliwość i obarczacie konsekwencjami za to? Dobrze rozumiem?
@były forumowicz podjazd kuriera to niejedyny sposób nadania przesyłki.
Przykro mi, ale takie są zasady, brak możliwości zamówienia podjazdu nie jest wystarczającym powodem do wykluczenia zamówienia z jakości.
Weź od kuriera numer
zadWon do niego ja będziesz miał paczkę i spytaj gdzie będzie za kwadrans i się zjedźcie w jedno miejsce choćby pod jakiegoś lidla
Też miałem taki problem kilkukrotnie. Poprosiłem swojego kuriera o numer telefonu. Za każdym razem gdy mam paczki to dzwonię lub piszę mu SMS. Wtedy przyjedzie nawet wtedy gdy zlecenie wskoczy na następny dzień.