anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające aukcje

electro_garden
#7 Wielbiciel

Dzisiaj już trzykrotnie aukcje które chciałem wystawić, trafiają najpierw do weryfikacji a następnie znikają. Nie ma ich w zamkniętych, odrzuconych ani trwających? Co się dzieje?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@electro_garden Podaj proszę przykładowe numery ofert, lub doprecyzuj co wystawiasz? (możesz również podesłać zrzuty ekranu)

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Ciężko podać mi przykłady aukcji które zniknęły a były wystawiane bezpośrednio przez stronę Allegro. Podam jednak przykład z dnia wczorajszego wystawiania aukcji z pomocą Baselinkera która też została odrzucona a na panelu Allegro nie mam informacji. 
Nr. 17543252006 Jest to komputer w zestawie z akcesoriami.  

oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Przykład z przed chwili. Produkt był w sprawdzanych i aukcja nie jest ani w dodanych ani w odrzuconych. Zrzut ekranu 2025-05-20 101341.png

oznacz moderatorów

la_nika

@electro_garden sprawdź proszę, czy oferta nr 17545859189 nie jest widoczna jako szkic? Ustaw jako filtr tylko "status oferty: szkic". 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Nie, w szkicach tych ofert też nie ma. 

electro_garden_0-1747740663374.png

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@electro_garden a pomijasz filtr oferty sprawdzane?

oznacz moderatorów

la_nika

@electro_garden konsultuje to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@electro_garden otrzymałam odpowiedź, że oferta nr 17545859189, którą podałeś jako przykład została usunięta 20 maja ok. 10:20. Natomiast to działanie nie było nasze. 
Sprawdź proszę, czy w Baselinkerze lub innej aplikacji (jeśli z takiej korzystasz) nie masz ustawionej opcji, która usuwa oferty.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Piszę dalej w tym samym temacie ponieważ sprawa dotyczy tego samego. Nie jestem w stanie praktycznie wystawiać aukcji ponieważ albo wyskakuje mi błąd "Wystąpił błąd - Oferta nieznaleziona. Została usunięta, zarchwizowana lub nigdy nie istniała"

Zrzut ekranu 2025-05-26 114217.png

Taka informacja wyskakuje gdy chciałem "wystawić podobny" produkt z zamkniętej wcześniej aukcj. 

Postanowiłem więc, przejść cały proces od początku i wypełniłem wszystko od nowa. Aukcja została przyjęta do weryjikacji. Po czym zwyczajnie zniknęła ... nie ma jej w szkicach, zakończonych, odrzuconych ani trwających. Nie jestem w stanie podać jej numeru. 
Tytuł jaki miała to "Aluminiowy Laptop DELL XPS 13 i5 16GB 1TB SSD IRIS 4K DOTYK W11 + HUB+MYSZ"

Proszę o pomoc ponieważ nie mogę ostatnio korzystać z serwisu. Błędy tego typu pojawiają się bez przerwy. 

oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Znajdując produkt w katalogu (dziwne, że w katalogu allegro te produkty są zapisywane) niestety też nie da się go dodać. Wyskakuje informacja:
Zrzut ekranu 2025-05-26 135440.png

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @electro_garden, konsultuję Twoją sprawę, jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do Ciebie 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

electro_garden
#7 Wielbiciel

Przypominam się w temacie. Problem nie znika i znacząco utrudnia pracę. Dzisiaj wystawione aukcje które przeszły do weryfikacji to [17676359727,17676359002,17676358398,17676354528,17676351122,17676348728]

Co może być przyczyną takiego zachowania się serwisu przez tak długi okres czasu?

4 z 6 aukcji pojawiły się w szkicach, jednak chcąc wejść w edycję wyskakuje komunikat:

electro_garden_0-1751277258260.png

oznacz moderatorów

la_nika

@electro_garden przepraszam, że nie otrzymałeś odpowiedzi. 
Sprawdziliśmy Twoje wcześniejsze zgłoszenie i oferta była wystawiona przez nasz formularz wystawiania na Allegro, a później zakończona przez Baselinekra, więc prawdopodobnie w przypadku podanych ofert występuje ten sam problem. Jednocześnie korzystasz z formularza wystawiania oraz z Baselinkera, a działania w tych dwóch narzędziach nie są zsynchronizowane.
Upewnij się proszę, czy ktoś z pełnomocników konta nie kończy tych ofert w Baselinekrze. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów