Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy allegro chce zarabiać czy ma to gdzieś , co chwile nowe wymagania , kompletnie bez sensu , od 16.10 , wprowadzono bezsensowne parametry w dziale muzyka : rok wydania i wytwornia , jak by ktoś miałby tylko trochę pojęcia wiedziałby ze pod tym samym kodem Ean lub tytułem mozliwe są rozne daty jak i wytwornie . Własnie zauważyłem ze nagle nie wznawiane są moje aukcje bo nie mają tych parametrów , , teraz czeka mnie żmudne szukanie i bezsensowne ich uzupełnianie kilku tysięcy aukcji . A głupie jest to ze mozna wpisać byle co i parametr jest uzupełniony. Giełda rosnie a akcje allegro spadają : już wiem dlaczego.
Jak obserwuję Allegro to czasem mam wrażenie, że nikt tego nie obserwuje ani nad tym się nie zastanawia. Robiłem ostatnio prezentację dla kolegów i wniosek jest jeden >>> w przypadku rzeczy używanych, przedmiotów bez EAN Allegro znacząco się kurczy i sprzedaż przenosi się w inne miejsca.
Niestety tak jest na All... Teraz pytanie do Ciebie - czy faktycznie masz aż kilka tysięcy wystawionych przedmiotów? Czy to są unikatowe przedmioty? Czy też masz kilkaset rzeczy wielokrotnie zduplikowanych na aukcjach?
Ja kupuje bardzo dużo na Allegro. Jak mogę, to staram się unikać aukcji typu:
- wyróżnione/promowane - przeważnie ceny są wyższe od zwykłych aukcji - niestety, Allegro pobiera w takich przypadkach dodatkowe opłaty, za które musi zapłacić kupujący w postaci wyższej ceny - przydałby się jakiś filtr, żeby wyłączyć te oferty z wyszukiwań, niestety, nie ma takiej możliwości
- sprzedawca ma wystawione kilkadziesiąt - kilkaset tysięcy aukcji - też pomijam je w zakupach - to jest nieuczciwy sprzedawca, nie ma tyle różnych produktów w magazynie, zaśmieca wyszukiwarkę swoimi ofertami wielokrotnie je duplikując. Niestety, Allegro nie udostępnia filtra, żeby wyłączyć takie aukcje z wyszukiwań.
- Aukcje wystawiane przez "chinoli" - aż się mnoży od tego, konta są usuwane, ale to jest tak, że w miejsce jednego zamkniętego konta - powstaje kilka nowych. Allegro nic z tym nie robi - nie ma filtra w wyszukiwarce , żeby wyeliminować takie oferty.
-