Witam, mam taką sytuację, wysłałem paczkę w deklarowanych porach (do śr., 31 gru 2025, 23:59) a kupno przez klienta (30 gru 2025, 22:30), paczka spakowana rano i osadzona w paczkomacie, przez nowy rok była obsuwa, ale inpost i tak wg mnie stanął na wysokości zadania. Klient zwrócił zakupiony produkt bo ma do tego prawo, ale dodał (Powód (odstąpienie): nie dotarł na czas).
W takiej sytuacji allegro jako platforma umywa ręce czy można coś osiągnąć dodatkowego?
@StrefaAutoCzesci allegro uważa paczkę za nadaną po zeskanowaniu przez kuriera.
My to już przestaliśmy zaglądać do jakości sprzedaży szkoda zdrowia
Taaaa, co innego w systemie przewoźnika po numerze listu przewozowego a co innego w allgero.
@StrefaAutoCzesci Czy możesz podać numer tego zamówienia?
zamówienie zamówieniem, tak jak napisałem wyżej, ja zrobiłem wszystko dobrze w czas. Przewoźnik w tym okresie również. A platforma allegro swoje 😉
@StrefaAutoCzesci dziękuję, ale nie bardzo mamy w takiej sytuacji jakiekolwiek pole do działania. Kupujący ma prawo do odstąpienia od umowy w przeciągu 14 dni i to właśnie zrobił. Nie wystawił do tego zamówienia komentarza, to jedynie powód wskazany w formularzu zwrotu.
Rozumiem, ale nie jestem do końca przekonany czy to było "widzimisię klienta" czy został zmylony, zmanipulowany przez opisy wskazania dotyczące dostawy paczki przez allegro. Ja z Inpostem zrealizowaliśmy paczkę nawet przed waszym deklarowanym czasem i dlaczego teraz mam ponosić dodatkowe koszta za zwrot paczki itd????
@StrefaAutoCzesci wybrany przez kupującego powód zwrotu nie ma wpływu na opłaty zwiazane z transportem przesyłki. Przewidywany czas dostawy dla tego zamówienia to 7 stycznia, więc kupujący nie został "zmylony czy zmanipulowany".
"wybrany przez kupującego powód zwrotu nie ma wpływu na opłaty związane z transportem przesyłki" Jeżeli korzystam z pośrednika typu epaka to muszę zapłacić koszt zwrotu bo klient odmówił przyjęcia paczki. A do tego wybrał płatność przy odbiorze.
@StrefaAutoCzesci kupujący może skorzystać z przysługującego mu prawa do odstąpienia od umowy i nie ponosi w związku z tym kosztów.
Pisałeś wcześniej o tym, że wybrał jako powód "przesyłka nie dotarła na czas" to, że wybrał taki powód nie ma żadnego wpływu na opłaty związane z powrotem przesyłki do Ciebie.
Dokładnie miałem taki sam przypadek, szkoda czasu na to tracić ale na szczęście dla sprzedającego jest bez konsekwencji.