Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ciekawe co z tego wyniknie.
@ART_FOTO Ależ szanowny kolego... To jakaś manipulacja... Fake news... Przecież Allegro by coś zrobiło przeciwko Inpost? No skądże... Przecież wszyscy moderatorzy tego forum zaprzeczają że jest wojna pomiędzy nimi, więc ja im ufam, dlaczego mieliby kłamać... To dobre chłopoki, dobre dziołchy przecie... Czy te oczy mogą kłamać...
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
To oczywiście sarkazm, jakby ktoś nie zauważył 🙂
@TechartGSM Najlepsza jest druga część tytułu (co do roszczeń).A praktycznie każdy sprzedający i w tej chwili nawet kupujący, wiedzą jak jest.
Czy inpost się odgryzie?
Arbitraż oceni sprawę, podmianek adresów wysyłek, o której było głośno na tym forum
widziałem obstawiam inposta że im dowali... nota bene na fb pod postem informującym o tym był taki hejt na allegro na kilkaset postów pt dziękujemy za zmienianie nam form wysyłki, życzymy wam wszystkiego najgorszego z bankructwem włącznie
Właśnie zastanawiałem się czy nie wstawić.
Może się skończyć polubownie. Choć allegro dostaje w mediach bardzo czarny PR. I w sumie dobrze, zasłużyli na pewno. Tym i jeszcze naprawdę wieloma innymi rzeczami....
@RED @az1rael a jakie to ma znaczenie? To że najwyżej prowizje wzrosną.....
Jak powiedział Brzoska Inpost inwestuje w zagranice ( zresztą od dawna wiem od kurierów że polski inpost jest traktowany troche po macoszemu) . Wiec inpost nie zrobi żadnej konkurencji dla allegro.
Jeśłi allegro przegra najwyżej zapłaca kare i wliczą ją w koszty nic nie zmieniając bo strategia jest jasna : budujemy własną dostawe.
Inaczej sprawa by sie miała jakby inpost ze swoją logistyką chciał otworzyć platforme ecommerce. Wówczas dla sprzedawców allegro sytuacja mogłaby być ciekawa.
Natomiast ponieważ Inpost tego nie zrobi to taka sprawa dla sprzedawców allegro najwyżej wróży kolejne podwyżki.
Wiec de facto nie widze powodów do radości......
Ja się wczoraj śmiałam, że jakby Brzoska swój portal założył to by działał jak złoto. Na co mój, że pewnie o ktoś Allegro niedługo wykupi i wygląda to na celowe zaniżanie cen. Ciekawe czy ma racje...
Allegro postawiło Inpost z agonii do potentata. Pewnego dnia, szef Allegro, powiedział do szefa Inpostu: My mamy wielką super platformę sprzedażową, a jak chcecie, to możecie się zająć dostawą sprzedanych na naszej platformie produktów, my tam to mamy gdzieś, nie będziemy się bawić w jakieś tam grosze. Teraz tego bardzo żałują... (to oczywiście nie cytat, tylko takie zobrazowanie jak to wyglądało wg. mojego wyobrażenia).
To jest dokładnie taka sama sytuacja, jaka kiedyś już miała miejsce - i to pewnie nie raz, ale ten przykład akurat pamiętam... W latach 80-tych zeszłego stulecia - gigant komputerowy IBM, stwierdził że będą produkować komputery, a mała garażowa firemka Microsoft, niech sobie robi do nich systemy operacyjne, a co tam, mamy to w d... 🙂 Jak się to skończyło dla obu firm, wiadomo z historii - obecnie mało kto wie co to IBM - działają w niszowych dziedzinach, za to niemal każdy wie, co to Microsoft 🙂
@_Likos_ a kto im broni się dalej zaorywać? Wincyj takich głupich strategi marketingowych i będą na glebie leżeć. Było tanio... jeż nie jest. Bylo można łatwo i szybko coś znaleźć... obecnie nie można nic znaleźć. Było można szybko i prosto zamowić tam gdzie ci pasuje... errror. Był portal polski... obecnie chińczyk na chińczyku chińczykiem pogania. Nie da się w nieskończoność podnosić opłat bo to walnie w tym przypadku ino roz.
@az1rael nie wiem czy tak walnie.
Na początku allegro było bez opłat, po trzech latach wprowadzono 3% prowizji, potem było 5% , 10% , teraz koszty wraz z dopłatami do smarta dobijają do 20% lub je przekraczają.
Po każdej podwyżce wszyscy mówią "zaraz walnie" - a allegro nadal "gotuje tą żabe"
Jak sie zaczął konczyć rynek prowizji - otworzono OSA, nasycił sie rynek - wprowadzono allegrowe kredyty i fullfilment, kolejna była dostawa allegro ( tu sie noga troche powineła ale to kwestia braku doświadczenia w organizacji tak dużego przedsiewziecia logistycznego- nadrobią to) , teraz mamy kolejne przejmowanie rynku i wywalanie P24 i PAYu na rzecz Allegro finance ( kolejne % zostaną)
Wiec drenowanie sprzedawców kieszeni trwa w najlepsze
I po każdej podwyżce sprzedawcy mówią - upadnie. A potem zaciskają zęby i płacą........
Zobaczymy jak to będzie.Ja oczywiście mam plan B niemniej na ten moment allegrotona dyle duży rynek że po prostu trzeba na nim być i tak kalkulować aby coś z tego zostawało.......
Jedno co jakby przycichło to ekspansja zagraniczna. Zdaje sie że tam juz tak różowo nie jest. no ale pożywiom- uwidim......
@_Likos_ dużo sprzedawców ochodzi... oczywiście Polskich, nie wliczamy tutaj Chińskiej grupy sprzedażowej haha 🙂 na tiktoku widzę, że dużo kupujących już ma problem z korzystania z allegro powody ? ciężko coś znaleźć i manipulacja z dostawami.
@_Likos_ dlaczego tak się dzieje ? Wielu sprzedawców nie pomijając mojej skromnej osoby ze względu na JESZCZE ogromny potencjał odsprzedaje tu tylko nadwyżki towarowe , często na śladowej marży po to żeby na inny kanałach uzyskać lepsze pieniądze korzystając z wyszych rabatów zakupowych . Do czego to jednak zmierza ,a do zubożenia asortymentu , wielu już stąd odeszło nie wytrzymując presji cenowej ,a wraz z nimi ciekawy , niszowy towar , którego klienci właśnie tu poszukują , klient nie przychodzi tu po produkty , którymi nabite są biedry , lidry itp ,allegro jednak dalej prze w swoich przekonaniach ,ale to droga do ślepego zaułka , z którego nie ma odwrotu .
@_Likos_ jest takie powiedzenie
masz jelenia to go duś
jak się ze...a to go puść
i tu leży problem jelenie mają permanentne zatwardzenie i nie zamierzaj wspólnego paśnika opuścić masowo i korzystać z własnych indywidualnych lub żywić się w kilku innych wspólnych. Mądry jeleń dywersyfikuje swoje paśniki by z głodu nie zdechł.
@ART_FOTO @az1rael @mdrogeria @sklep_solpio @_Likos_
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze, dwóch się żre a problemy mają sprzedawcy i kupujący 😞
Ciekaw jestem co będzie w grudniu, Allegro Delivery nie ogarnie tego jak InPost się wypnie, a wkurzeni kupujący pojadą po nas od tajemnica 😞
@kostas11 Z tego co wyczytałem, to umowa między Allegro, a InPostem obowiązuje do końca 2026r.Co będzie od 01.01.2027r. to się okaże.
@ART_FOTO jeśli się rozstaną a InPost wypadnie ze smarta, stratni będą wszyscy, Allegro, InPost, sprzedawcy i wkurzeni kupujący bo jakość usługi Allegro Delivery nie jest zbyt dobra 😞