Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Mam pytanie, a mianowicie:
Od początku maja żaden z moich klientów nie zakupił u mnie z możliwością wysyłki smart, produkty przeważnie powyżej 100zł, wcześniej nie było żadnych problemów.
Coś się zmieniło czy może to moja wina, wie ktoś o co chodzi?
a nadążyłaś za zmianami w smarcie po 25.04?
Właśnie... wiem, że coś było, ale przez natłok pracy przed i w majówkę niestety nie bardzo wiem jakie zmiany? Czy możesz mnie uświadomić?
przecież to wystarczy wygooglać....
@maJk96 od 25 kwietnia żeby mieć smarta trzeba mieć dwie dostawy do punktów + jeden kurier ale widzę że masz dostawę 0 zł ustawioną w cenniku 🙂
Czyli już sam InPost paczkomaty nie wystarczy żeby mieć smarta, tak?
Muszę dodać kolejną usługę np z wariantów DPD?
@maJk96 Tak musisz mieć dwie z tych metod 🙂
Hit!
Czyli dalej allegro mówi nam jak żyć...
@maJk96 to zdradzę Ci w tajemnicy, że pod koniec roku będą wymagać trzy punkty i dwóch kurierów do smarta, więc się powoli szykuj 😄
Cóż... niestety klienci za to zapłacą, płacąc więcej za produkty gdzie ja np smarta nie będę za wszelką cenę gonił 🙂
Ma ktoś statystyki z czego najmniej korzystają klienci?
Dla mnie to duże utrudnienie aby dodać kolejną metodę wysyłki.
@maJk96 znajomi dodali:
I stanowi to 1 % zamówień, ale są też największe problemy z terminowością dostaw 😞
W sensie, że jak już się ktoś trafi i wybierze to ciężko aby to płynnie wykonać 😛
@maJk96 poczytaj na forum, co dziennie ktoś pyta się co dzieje się z jego paczką, leżą magazynowanie po kilka dni, mają czasem opóźnienia z odbiorami o dostarczaniem 🙂
A można np wybrać DPD pickup i podnieść jego cenę?
@maJk96 nie podniesiesz bo te usługi allegro mają limit ceny narzucony przez allegro 😞
Tak myślałem, także bardzo patowa sytuacja...
@maJk96 dodaj kuriera DPD praz punkty DPD i masz paczkomat InPosta i będzie smart, ale widzę że teraz masz wysyłkę 0 zł więc po co kombinujesz zostaw jak jest i olej smarta, chyba że sprzedaż Ci siadła bez smarta ?
Sprzedaż nie siadła praktycznie w ogóle, ale wcześniej miałem 95% klientów ze smartem, jednak było to odczuwalne jak płaciłem mniej za przesyłki, a teraz jest znacząca różnica. Musiałbym podnieść cenę produktów o koszty przesyłki aby w ogóle wyjść na "zero" czy dobrze rozumiem?