Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Mam pytanie, a mianowicie:
Od początku maja żaden z moich klientów nie zakupił u mnie z możliwością wysyłki smart, produkty przeważnie powyżej 100zł, wcześniej nie było żadnych problemów.
Coś się zmieniło czy może to moja wina, wie ktoś o co chodzi?
@maJk96 no tak, trzeba wrzucić to w towar ale nie musiała byś gonić za smartem bo jak teraz masz problem to pod koniec roku się i tak wyłożysz dodając 3 punkty i 2 kurierów 😞
Dokładnie, więc w ogóle mi się nie dziwi dokładanie klientowi kasy do produktu i działanie wbrew sobie na siłę żeby mieć smarta, także gdzie tu działanie na korzyść klienta to pojęcia nie mam.
Jak tylko ruszysz cenę w gore to masz odpływ klienteli
Akurat u mnie to tak nie działa, już od ponad roku regularnie podnoszę ceny i sprzedaż nawet się zwiększa, ale też jestem najlepszym sprzedającym w swojej kategorii w Polsce.
@kostas11 i dlatego zastanawiam się czy ta opcja nie będzie właściwa , po drodze mam POP UPS i automat , zainteresowanie tą formą znikome.... wielu klientów ma złe doświadczenia , a DPD wiadomo - dopłaty , GLS nie chcę widzieć , ostatecznie mamy wsparcie tu na Gadane od Allegro_One ..... prawda ?😁
DPD dopłaty, możesz coś więcej powiedzieć?
@maJk96 za przekierowanie paczki płaci sprzedawca, jak zawozisz na punkt kasują za odbiór kurierem, dopłaty za niestandardowe paczki i kupa innych fikcyjnych dopłat czasem doliczanych po kilku miesiącach jako opłaty dodatkowe 😞
Także powtórzę to już chyba któryś raz na rym forum, nie ma to jak strona internetowa swoją i jesteś sobie Panem, taka prawda 🙂
@maJk96 masa wątków jest tu na Gadane , doliczają zwykle nie słusznie za nadgabaryty , niestandardy ,kwoty są nie małe i nic z tym się nie robi , a reklamacje to walka z wiatrakami .
Rozumiem. A orientujecie się czy dużo ludzi wybiera DPD pickup?
@maJk96 spróbuj z Orlen Paczką, ja wróciłem po kilku latach przerwy i jest olbrzymia poprawa w stosunku do tego, co było przy paczce w ruchu, żeby zamówić zlecenie odbioru za darmo wystarczy mieć 6 paczek do nadania, a jak brakuje to jest spora sieć punktów, gdzie można to nadać. Nie ma dziwnych dopłat, większość paczek dochodzi z dnia na dzień, ilość problemów (zgubione, opóźnione czy uszkodzone paczki) nie jest większa niż przy inpoście, największy minus to opłata za zwrot nieodebranej paczki.
Orlen Paczka jest super, jest już od dawna szybko, ale też mają punkty odbioru w miejscach, gdzie nikogo innego nie ma. Dla mnie to jedyny punkt odbioru, do którego mogę pójść pieszo.
Równie często korzystam z Pocztexu, bo punkt odbioru znajduje się w Biedronce, w której jestem codziennie. Jak sklep nie oferuje tej formy dostawy to najczęściej go pomijam.
Czasy tylko jednego, słusznego przewoźnika ("ja chcem tylko paczkomaty a allegro mi mówi jak żyć!") na szczęście minęły. 😉
Myślę, że na ten temat byśmy mogli napisać książkę, na szczęście mamy wolny wybór i każdy może decydować jak chce, tak jak kupujący jak i sprzedający 😉
To prawda, chociaż możesz mi uwierzyć, że nie chcesz się znaleźć w sytuacji, w której InPost wykosi konkurencję i będzie monopolistą na rynku. Allegro wyraźnie też tego nie chce, stąd (dobra) decyzja o współpracy w ramach programu Smart tylko z firmami, które oferują przynajmniej kilka form wysyłki. Racjonalny i logiczny krok. Są platformy, które tego nie wymagają, więc zawsze możesz się przenieść. 🙂
Zgadza się masz racje, ale tak jak Ty idziesz do biedronki po paczkę bo masz wygodnie, tak ja chce nadawać tylko w Inpoście, który podjeżdża do mnie popołudniu i jest mi wygodnie, pamiętaj, zawsze każdy dba o siebie 🙂
Tak, tylko ja mam swoje zajęcia, które zajmują mi 8-10 godzin na dobę, nie żyję z nadawania przesyłek. Jak rozszerzę działalność na zdalną to spokojnie ogarnę trzech czterech kurierów, klientowi ma być wygodnie, ja będę w pracy. 🙂
A u mnie jest tak, że jest tak dużo pracy przy produkcji itp, że nie starcza jej jeszcze na wybiórcze nadawanie paczek dla osobnych kurierów 😛