anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy GPSR będzie powiązane z produktyzacją?

cp24-pl
#7 Wielbiciel

Czy GPSR będzie powiązane z produktyzacją, czy

Bezpieczeństwo, zgodność i ostrzeżenia

będą oddzielne dla każdej oferty ?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@cp24-pl Doprecyzuj bardziej pytanie. Produktyzacja to łączenie ofert z katalogiem produktów. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cp24-pl
#7 Wielbiciel

Jeśli chcę sprzedawać towar, który jest w Waszym katalogu produktów, to dane GPSR zaciągną się z już wystawionych ofert?

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador

Nie. 

po 13 grudnia 2024 wystawiając nowe lub "wystaw podobne" odpowiadasz za uzupełnienie danych. 

Starych ofert poprawiać nie musimy. Towarów zaimportowanych lub kupionych od importerów przed tą datą poprawiać nie musimy. 

Znalazłem w sieci to. Temat rzeka. Mało kto to udźwignie ! 

Nowe przepisy dotyczące bezpieczeństwa produktów w UE: GPSR, obowiązki przedsiębiorców i ochrona kon...

***(...Allegro doprowadza do konfliktów między ludźmi...)
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@cp24-pl Otrzymałam informację, że pracujemy dopiero nad tym rozwiązaniem.

Myślę jednak, że szczególnie na początku, dane producentów i informacje o bezpieczeństwie będą dostępne jedynie dla ograniczonej części katalogu produktów. Osoby/podmioty odpowiedzialne dla produktów spoza EU nie będą uzupełniane automatycznie.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cp24-pl
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź. Opublikowaliście "parametry-ktore-oznaczymy-jako-obowiazkowe-w-zwiazku-z-gpsr-1" to znaczy, że w pozostałych kategoriach nie musimy podawać  informacji wymaganych przez GPSR?

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @cp24-pl. Wymóg uzupełnienia tych parametrów nie dotyczy tylko kategorii znajdujących się w tym artykule (plik do pobrania). 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wwwAXEL-SPORTpl
#7 Wielbiciel

będzie powiązane tylko z Twoją ofertą

oznacz moderatorów