Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taką dziwną sytuację. Kupująca kupiła zestaw kosmetyków - krem i olejek. Dzień po wysyłce pisze że dostała tylko krem i żeby jej dosłać olejek. Generalnie zestawy zawsze są sprawdzane przed wysyłką czy są kompletne no ale teraz wiadomo - mnóstwo zamówień i brak czasu. Więc pani została poproszona o odesłanie produktu i został jej zaproponowany zwrot środków.
Ale wczoraj szukając w managerze paczek zupełnie innego zamówienia przypadkiem odkryłam, że ta paczka nie została w ogóle odebrana z paczkomatu. Oczywiście napisałam do kupującej ale nie odpowiada. W Allegro ta paczka też ma status, że jest gotowa do odbioru. I pytanie czy to możliwe że paczka została odebrana z paczkomatu a status w InPost wciąż jest „do odbioru”? Wszystkie wcześniejsze statusy są poprawne.
@Health___Beauty Podaj proszę numer tej paczki. 🙂
@ko_alka 660687456359307111911098
Możliwe jest prawie wszystko, ale nie jest to normalne.
W pierwszej kolejności prosimy o zweryfikowanie z Odbiorcą, czy jest w posiadaniu przesyłki oraz czy sytuacja dotyczy wskazanego numeru paczki. Jest to niezbędne do podjęcia dalszych kroków wyjaśniających.
Zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu na pomoc@inpost.pl wraz z podaniem opisu sprawy i 24-cyfrowego numeru paczki w przypadku jakichkolwiek pytań.
@InPost Niestety mam podstawy podejrzewać, że kupująca nie jest uczciwa osoba. Jej konto już zostało zawieszone. Sprawa wygląda tak, że kupująca napisała, że OTRZYMAŁA niepełne zamówienie i prosi o dosłanie brakującego elementu. Poprosiłam o zdjęcie tego co otrzymała ale go nie dostałam. Ponieważ nie chciałam wchodzić w dyskusję i spory z kupującą poprosiłam o odesłanie produktu i zaproponowałam zwrot środków. Nie przyszło mi do głowy, że w ogóle paczka mogła zostać nieodebrana z paczkomatu - odkryłam to przypadkiem szukając innego zamówienia. Kupująca logowała się do Allegro po mojej wiadomości z pytaniem czy odebrała paczkę ale nic nie odpisała. Może mając zawieszone konto nie może pisać wiadomości. Więc nie jestem w stanie zweryfikować czy kupująca napisała prawdę w pierwszej wiadomości, że otrzymała zamówienie.
@Health___Beauty Poczekaj proszę na odpowiedź klientki — być może po prostu doszło do innego nieporozumienia.
@ko_alka Być może. Rozumiem że użytkownik który ma zawieszone konto może pisać wiadomości?
@Health___Beauty To zależy od blokady, ale w tym przypadku jak najbardziej może.
Kupująca twierdzi, że odebrała paczkę. Wg śledzenia InPost została ona zwrócona i wraca do nas. 🤷:płeć_żeńska:
Ze 3 miesiące temu miałam przypadek, że włożyłam paczkę i słuch zaginął. Zorientowałam się po 3 dniach i już zbierałam się do kontaktu z klientem. A tu niespodzianka, wystawił piękny komentarz opisowy. Status nigdy się nie zmienił, a paczka dotarła...
@AnnaG-Antyki Naprawdę jestem ciekawa jak to się skończy, bo kupująca twierdzi że otrzymała paczkę tymczasem ja dostałam maila że paczka do nas wraca 🤷:płeć_żeńska:
Jak wraca to jutro wróci. I potem będziesz wiedzieć jak było.
Niestety mamy zamknięte cały tydzień więc dopiero po świętach się dowiemy co wrócilo :))
Dobra, sprawa wyjaśniona. Kupująca nie odebrała paczki i pomyliła zamówienia.