Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy jako konsument (osoba fizyczna) mogę odmówić sprzedaży firmie wylicytowanego przedmiotu?
Firma X wygrała moją aukcję, ja jednak w zasadach aukcji napisałem takową wzmiankę: "Aukcja Wyłącznie dla osób prywatnych nie wystawiam faktur vat nie zawieram dodatkowych umów dlatego dziękuję firmą i instytucją".
Pomimo tego zapisu aukcję wygrała firma, od razu przesłała swoją umowę której nie będę podpisywać (nie muszę), do tego poczytałem o tej firmie w internecie i stwarza niesamowite problemy po wysyłce żądając obniżenia kosztów itd.
Nie chcę się z nimi użerać, dlatego chciałem zapytać:czy mogę odmówić sprzedaży i na jakiej podstawie? Chciałbym przedmiot wystawić ponownie dla licytujących ...
selekta24 obyś się nie mylił , ale czas pokaże
Chyba cos pod kopułom nie trybi? mam info od allegro, nie ma obowiązku zawierania dodatkowych umów, jest regulamin allegro i to wystarcza, chcesz pisać merytorycznie to podaj podstawę prawną, a nie suchary rzucasz... za uszami to może ty coś masz
@selekta24 "dlatego dziękuję firmą i instytucją" - jeżu kolczasty, widzisz i nie grzmisz🙄
Firmom i instytucjom jak już, nie bądź taki ąę.
Masz, obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=scXs4pvDYRI wyciągnij naukę i nie grzesz więcej.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Nie ma się co zżymać. On specjalnie użył dialektu prywatnych sprzedawców, żeby odstręczyć od siebie właścicieli kont firmowych. Całkiem ciekawa taktyka, ale, jak widać, nieskuteczna.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
umową kupna-sprzedaży jest w tym momencie oferta na allegro - nie ma obowiązku podpisywania jakiś dodatkowych umów
jeżeli w ofercie był dopisek (niezgodny z resztą z regulaminem allegro)
"Aukcja Wyłącznie dla osób prywatnych nie wystawiam faktur vat nie zawieram dodatkowych umów dlatego dziękuję firmą i instytucją".
to jest on częścią umowy
więc jeżeli kupiła firma nie posiadająca osobowości prawnej to beneficjentem umowy jest jej właściciel
(osoba prywatna)
jeżeli kupiła spółka z osobowością prawną np: z o.o. s.a. to umowa jest bezskutecznie zawarta i nieważna