anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest ktoś zainteresowany stworzeniem czarnej listy kupujących - nagminnie zwracających?

elektryczny-24h
#8 Zapaleniec#

Jestem sprzedawcą od kilku lat. Klienci nagminnie kupują za dużo by mieć darmową dostawę oraz darmowy zwrot. Śledząc historię wysyłki i zwrotów zauważyłem iż rekordziści w ciągu 1 minuty potrafią odebrać i zwrócić nadmiar do paczkomatu. Czy ktoś z zainteresowanych ma pomysł na taką listę. Chętni sprzedacy zamieszczali by tam nick  allegrowicza cwaniaka. 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

@elektryczny-24h Jaki byłby cel utworzenia takiej listy?

oznacz moderatorów

elektryczny-24h
#8 Zapaleniec#

Widzę niejednokrotnie przy wypisywaniu zamówienia że ten klient na 100% zwróci większość produktów, bo po co przykladowemu Kowalskiemu np 9 taśm izolacyjnych w tym samym kolorze, lub 60 baterii cienkich paluszków?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Rozumiem i wiem, że to jest problem ale co zmieni taka lista?
Nie zrealizujesz zamówienia?

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

nie ma racji bytu.

Kto będzie odsiewał cwaniaków od niecwaniaków?

Kto opracuje kryteria?

Kto będzie sędzią?

Gdzie będzie opublikowana? Kto da domenę i ją będzie utzrymywał? Kto będzie administrować?

Allegro do tego nie przyłoży ręki.

Mało tego, strona zaraz zostanie zamknięta, bo powiedzą, ze nicki z Allegro obejmuje Rodo.

Jeśli kupi u ciebie nick z tej listy - nie możesz nie sprzedać, więc po co ta lista?

oznacz moderatorów

elektryczny-24h
#8 Zapaleniec#

Byłbym zdecydowany nie obsłużyć tego klienta. Zwrócł bym wpłatę a powód brak na magazynie. Wolę stracić od razu niż być sługą. Jestem zdania że darmowy zwrot w ramach smart powinien być limitowany. Wtedy każdy kupujący by się zastanowił nad zakupem lub nie zwracał by produktu za 3zł tłumacząc że to zakup przez pomyłkę a reszta zamówienia mu pasuje.  

oznacz moderatorów

elektryczny-24h
#8 Zapaleniec#

Na platformie e.r.l.i. nie miałem żadnego zwrotu od marca. Można??? a tu 30 tygodniowo.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ilość zwrotów, czy 30 czy 40 to nic nie mówi, jaki jest stosunek ilości sprzedanych do ilości zwrotów, to ważne.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@elektryczny-24h To wina smarta . Tutaj też możesz mieć małe ilości zwrotów ale musisz zrezygnować ze smarta. Sam już go dłuższy czas nie mam a poziom sprzedaży jest podobny a nawet ostatnio zaczął rosnąć.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@elektryczny-24h niech sobie kupujący zwracają,nawet wszystko

draństwem jest, że allegro nie zwraca pobranych dopłat do smarta

i każe płacić za transakcje, których prawnie nie było

oznacz moderatorów