Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem sprzedawcą od kilku lat. Klienci nagminnie kupują za dużo by mieć darmową dostawę oraz darmowy zwrot. Śledząc historię wysyłki i zwrotów zauważyłem iż rekordziści w ciągu 1 minuty potrafią odebrać i zwrócić nadmiar do paczkomatu. Czy ktoś z zainteresowanych ma pomysł na taką listę. Chętni sprzedacy zamieszczali by tam nick allegrowicza cwaniaka.
@elektryczny-24h Jaki byłby cel utworzenia takiej listy?
Widzę niejednokrotnie przy wypisywaniu zamówienia że ten klient na 100% zwróci większość produktów, bo po co przykladowemu Kowalskiemu np 9 taśm izolacyjnych w tym samym kolorze, lub 60 baterii cienkich paluszków?
Rozumiem i wiem, że to jest problem ale co zmieni taka lista?
Nie zrealizujesz zamówienia?
nie ma racji bytu.
Kto będzie odsiewał cwaniaków od niecwaniaków?
Kto opracuje kryteria?
Kto będzie sędzią?
Gdzie będzie opublikowana? Kto da domenę i ją będzie utzrymywał? Kto będzie administrować?
Allegro do tego nie przyłoży ręki.
Mało tego, strona zaraz zostanie zamknięta, bo powiedzą, ze nicki z Allegro obejmuje Rodo.
Jeśli kupi u ciebie nick z tej listy - nie możesz nie sprzedać, więc po co ta lista?
Byłbym zdecydowany nie obsłużyć tego klienta. Zwrócł bym wpłatę a powód brak na magazynie. Wolę stracić od razu niż być sługą. Jestem zdania że darmowy zwrot w ramach smart powinien być limitowany. Wtedy każdy kupujący by się zastanowił nad zakupem lub nie zwracał by produktu za 3zł tłumacząc że to zakup przez pomyłkę a reszta zamówienia mu pasuje.
Na platformie e.r.l.i. nie miałem żadnego zwrotu od marca. Można??? a tu 30 tygodniowo.
Ilość zwrotów, czy 30 czy 40 to nic nie mówi, jaki jest stosunek ilości sprzedanych do ilości zwrotów, to ważne.
@elektryczny-24h To wina smarta . Tutaj też możesz mieć małe ilości zwrotów ale musisz zrezygnować ze smarta. Sam już go dłuższy czas nie mam a poziom sprzedaży jest podobny a nawet ostatnio zaczął rosnąć.
@elektryczny-24h niech sobie kupujący zwracają,nawet wszystko
draństwem jest, że allegro nie zwraca pobranych dopłat do smarta
i każe płacić za transakcje, których prawnie nie było