Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś ostatnio przechodził weryfikacje płatności dla sprzedawcy ? Czy oprócz tego że trzeba przesłać zdjęcia dowodu osobistego potrzebne jest skanowanie twarzy ? czy ktoś to robił ? czy to nie jest chore ? Pozdrawiam wszystkich sprzedawców męczenników.
@musicman76 skanowanie twarzy, to miałem tylko przy Revolucie, na Allegro jeszcze nie😉
no własnie w allegro też to już jest
@musicman76 zainstaluj sobie aplikację mObywatel i zautoryzuj się przez tą aplikację, wystarczy wtedy zeskanować kod QR,nie trzeba przesyłać żadnych skanów
@ja_Nitka Ty poważnie mówisz🤔, Allegro już tak poszło z postępem, że można zeskanować QR bez żadnych skanów😉
@KOGIEL_T korzystają z usług firm zewnętrznych. Można zrobić to bez skanowania czegokolwiek przykładając swój dowód z warstwą elektroniczną do telefonu.
Przechodziłem niedawno weryfikację i rzeczywiście wymagany jest dowód i skanowanie twarzy. Spotkałem się z tym nie tylko na allegro i widzę że powoli w instytucjach finansowych robi się to standardem. Mi nie przeszkadza jeśli tylko przyśpieszy weryfikację.
ja miałem weryfikację na wiosnę, też nie miałem problemu, całość zajęła mi może 2 minuty.
Ludzie taki szajs wrzucają publicznie do sieci jak by nie znali słowa "prywatność" a mają problem swoją gębę pokazać do weryfikacji płatności....
przyśpieszy weryfikację ? hmm ja juz czekam 5 dni...czy to normalne ?
@Sklep-RockBeat 5 dni na weryfikacje twarzy🤔, to Ty chyba po operacji plastycznej jesteś😉
Prześlij tylko wymagany, minimalny zestaw danych, zasłaniając resztę i dodając znak wodny na dowodzie. Ogólnie Polskie prawo zabrania sporządzania kopii i skanów dowodów osobistych.
Jednak Allegro Pay, które jest instytucją pożyczkową, może tego żądać o czym piszesz powyżej, ale w takim wypadku podaj im niezbędne dane, zakryj wzrost, podpis itp. a na skanach dodaj znak wodny np. "Kopia tylko do weryfikacji tożsamości dla allegro"
@musicman76 Masz drugie konto na ten sam NIP i jesteś w procesie cyklicznej ponownej weryfikacji przez operatora płatności.
Obecnie Twój wniosek "wisi", bo nie można zweryfikować firmy.
Jeśli chcesz znać więcej szczegółów, skontaktuj się przez formularz. Nie mogę podać więcej informacji na forum.