Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
1. mam umowę z DPD na codzienny odbiór zawartą przez brokera który mi wystawia faktury i któremu płacę,
2. płacę też Allegro jakąś część kosztów za większość wysyłek co też rozumiem
3. do tego regularnie dostaję faktury bezpośrednio od DPD na jakieś śmieszne kwoty rzędu 1-3 złote i ta ostatnia pozycja mnie zastanawia bo kwoty są małe ale przychodzi tych faktur kilka w miesiącu i to od dawna, obawiam się czy czasem nie płacę za coś podwójnie ?
spotkał się ktoś z takimi extra fakturami od DPD na małe kwoty ?
w przypadku tradycyjnej umowy z DPD mam 2 faktury opiewające za okres od 1-15 dnia miesiaca i od 16-30/31. Nic więcej, ale nie wiem jak Ty się rozliczasz, bo wspominałeś coś o pośredniku ?
dokładnie tak samo się rozliczam z pośrednikiem: 2 faktury za dwie połowy miesiąca, pytałem go o te drobne faktury ale nic nie wie, mówi żeby zapytać DPD i chyba będę musiał tak zrobić bo kwoty drobne ale denerwujące
a co najciekawsze ja wcale ich nie płacę ani nie daję do księgowania, musze sprawdzić historię rachunku czy mi sami nie potrącają, jeżeli nie to nadal olewam temat
właśnie sprawdziłem, ściągają mi te kwoty z rachunku firmowego w ramach "polecenie zapłaty" a ja żadnego polecenia nie dawałem, zaraz do nich zadzwonię !!!
a tak przy okazji zapytam jak to jest że płacimy DPD za każda wysyłkę, klient w ramach smarta nic nie płaci a Allegro dolicza nam do tego swoje obciążenia, czy nie płacimy czasem za to samo dwa razy ?
jeśli klient wybiera kuriera DPD, to wtedy opłaca paczkę i Ty masz tą pozycję na fakturze, ale jeśli wysyłasz allegro DPD to te pozycje są w fakturze z allegro, bo to od nich kupujesz tą usługę ,a nie od DPD i oni nic Ci nie doliczają za paczki allegro dpd.
tak właśnie powinno być ale muszę to sprawdzić bo jak na ilość wysyłek Allegro-DPD to faktury od DPD dostaję stanowczo za duże