Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy ktoś wnosił sprawę do sądu za negatywną opinię??
Z pewnością, takie wpisy były że "ktoś" i odnośniki do internetu, ale tu na forum...nie znam.
Jakiś czas temu na niniejszym forum bardzo intensywnie udzielał się pewien użytkownik. Przy wielu okazjach chwalił się, że został pozwany przez sprzedawcę za wystawienie negatywnej opinii i że ten sprzedawca przegrał sprawę. Nawet wrzucił wyrok.
Dzięki przeszukam forum, ogólnie to sprzedawcy są na straconej pozyji w allegro
Biedni sprzedawcy... 😮
Tacy wszyscy bez winy 😉
A kupujący tacy podli 😮 😉
To nie chodzi o to że "sprzedawcy są bez winy" a kupujący "tacy podli" ,tylko o to że sprzedawcy są pozbawieni oręża do walki w sytuacjach gdy wina nie jest po ich stronie a klient i tak się zawsze wywinie .
Pamiętam doskonale czasy kiedy Allegro blokowało konto kupującemu za 3 przewinienia. To bylo dobre (nie odebranie pobraniówki itp.).
Pamiętam też czasy kiedy sprzedający wystawiali odwetowe negatywne komentarze. Żeby nie mieć *zas-ra-nej* karty kłamliwym opisem wiekszosc kupujących nie wystawiała negatywów.
Wiem po sobie (jak mi przybylo negatywow za nic).
Po utracie mozliwosci wystwienia negatywa kupujacemu (niektorzy) sprzedawcy weszli na wyzszy poziom: zastraszają kupujacego mailowo lub telefonicznie grożąć spuszczeniem "wpi-***-lu" lub pozwami.
Dla mnie taka sytyacja jest NIENORMALNA.
O blokowaniu mozliwosci zakupu nie wspomnę (za zalozenie sporu w przypadku BRAKU zwrotu pieniedzy w terminie).
Coś pominąłem @kolekcjoner608?
Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze taki handlarzyna w ogole nie widzi swojej winy w przypadku braku zwrotu pieniedzy w terminie. Niemal kazdy oburzony za negatyw.
O sposobie zalatwiania reklamcji nie wspomne.
Na Allegro jestem 20 lat. Pierwsze 12 lat kupowałem przedmioty kolekcjonerskie, a sprzedawałem dublety i inne zbędne rzeczy. Od 8 lat likwiduję zbiory, sprzedałem już 17 tysięcy papierowych środków płatniczych. Czy też jestem podciągnięty pod miano handlarzyny? Przez 8 lat około 200 banknotów było wylicytowanych(!) i ie zapłaconych. Jeden z takich "kupujących" już 47 aukcji wygrał i nie zapłacił!! Ostatni raz tydzień temu. I takiego nie można wziąć na Czarną Listę? I to jest w porządku? Taki "kupujący" odbiera innym możliwość zakupu, a sprzedającemu stwarza problemy. Cóż, każdy widzi to co chce zobaczyć.
też tak uważam , negatywy są po to żeby ostrzegać przed złymi sprzedawcami , pytanie dlaczego sprzedawcy nie są ostrzegani przez złymi kupującymi !!! tutaj jest wielki błąd allegro , dlaczego osoby co np u mnie licytują aukcje i w ciągu miesiąca zakupią za 3-4 tysiące są bezkarni , potem idą do kogoś innego , który nawet nie wie z kim ma do czynienia
@Skelita O ile pamiętam sprzedawca to był średnio rozgarnięty i chyba uważał, że nie musi się bronić w ogóle.