anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę przyjąć zwrot jeśli napisałem że nie daje gwarancji

Auto_Bisz
#7 Wielbiciel

Witam sprzedałem część elektroniczną używaną napisałem że nie daje gwarancji ponieważ nie ma możliwości sprawdzenia pod kątem elektrycznym i że sprzedaje na części mimo to kupujący robi zwrot  a moim zdaniem podmienił to co chciał i teraz odsyła gdy dzwoniłem żeby zapytać o zgłaszanie zwrotu nie odbierał telefonu odpisał że ma takie prawo a teraz zgłosił się o pomoc do allegro i na takich cwaniaczków nie ma żadnych asów bo allegro zawsze trzyma ich strone

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:35386082
#16 Inspirator

Zwykłego zwrotu (odstąpienia od umowy) przyjmować nie musisz, bo jesteś prywatnym sprzedawcą.
Jeżeli zgłosił reklamację, że mu nie działa, to możesz ją odrzucić, bo w ofercie napisałeś, wyraźnie, że nie wiesz czy działa. Tylko pilnuj terminu - 14 dni od zgłoszenia i musisz napisać uzasadnienie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Auto_Bisz jako przedsiębiorca musisz przyjąć zwrot od kupującego, jeśli w ofercie nie było wyraźnie zaznaczone zasadne ograniczenie. 
W takiej sytuacji poczekaj proszę na przesyłkę zwrotną i zweryfikuj, czy to ten sam produkt, który wysłałeś do kupującego. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów