Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam działalność od września, a niestety dopiero teraz się dowiedziałam że powinnam się zarejestrowac do Bazy BDO. Wiem że niewiedza nie zwalnia z obowiązków, ale niestety się stało i teraz mam problem. Kartonowe opakowania mam z odzysku,bo akurat z pobliskich sklepie mi zbierają, ale to jednak z tego co czytam nie ma znaczenia. Czy wy jako sprzedawcy internetowi od razu się rejestrowaliscie w tym BDO? zastanawiam się teraz jak to ugryźć żeby nie było problemu że dopiero po taki czasie sie zgłosiłam 😞
To wszystko zależy ile kg kartonów zużywasz
Kurczę ciężko mi ocenić. Moje paczki są dość małe, w tej chwili to np najczęściej wysyłam z opakowaniach które w paczkoamcie mieszczą się w gabarycie A. i wiadomo, dopiero zaczynam więc nie jestem jakimś pogromcą sprzedaży internetowej. A są jakieś przedziały wagowe przy których nie trzeba się rejestrować? Bo nie udało mi się żadnych takich informacji znaleźć
Wniosek możesz złożyć, ale nic nie zapłacisz im jeśli nie będziesz produkować więcej niż pół tony kartonów rocznie.
@barwyflory_pl Musisz złożyć wniosek rejestracyjny w BDO nawet jeśli dotyczą Cię pewne wyłączenia dotyczące odpadów. Rozumiem, że mogłaś nie zdawać sobie sprawy z tego obowiązku, ale powinnaś zgłosić się do rejestru jak najszybciej.
ko_alka🌼znam mądrych ludzi ,którzy na ten temat mają zgoła inne zdanie . Nasi zacni Notable do końca nie wiedzą jak interpretować zapisy ,które sami stworzyli .