Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
a co z art 286 KK
i zapisami ustawy konsumenckiej o wprowadzaniu w błąd i wyzyskiwaniu tego błędu?
jak to się ma do: że w przypadku potwierdzenia naruszeń możemy podjąć inne działania niż usunięcie ofert
@nat_not - pozwolisz, że nie zgodzę się z twoja wypowiedzią.
Nawiązałem do wcześniejszego wątku z powodu:
- aukcje "małego" sprzedającego zostały natychmiast usuwane. Chyba tylko ja napisałem do niego, żeby sobie poprawił opisy.
- po zgłoszeniu z mojej strony aukcji "dużego sprzedającego" - wątek został natychmiast urwany.
- wcześniej zgłaszałem podobne aukcje przez formularz - niestety, bez efektu, na AG, gdzie są widoczne dla innych użytkowników, to wygląda już inaczej.
- "Twoje zgłoszenie zostało zweryfikowane i podjęliśmy działania. Nie zawsze usuwamy oferty"
- To nie jest dublowanie wątku. Gdy zostały masowo zgłaszane aukcje małego sprzedającego - to wątek był aż "gorący". Natomiast , gdy poruszyłem kwestię aukcji "dużego sprzedawcy" - jakoś tak nagle wszystko "zamarło" - trochę dziwne, nie?
- "Twoje zgłoszenie zostało zweryfikowane i podjęliśmy działania. Nie zawsze usuwamy oferty" - a czy można dowiedzieć się , jakie to działania?
Teraz bardziej konkretnie i rzeczowo:
1. "Dodam, że jeśli sprzedający oferuje towar dedykowany danej marce, może zamieścić w tytule sformułowanie np. "do BRITA" - więc teraz zajrzyjmy na zgłaszaną aukcję:
- https://allegro.pl/oferta/filtr-do-brita-maxtra-dafi-unimax-aquaphor-12-szt-6407817113 -"Filtr do BRITA MAXTRA DAFI UNIMAX AQUAPHOR 12 SZT" - nie nie jest to Filtr do Brita MAXTRA, nie jest to też filtr do DAFI UNIMAX. Jest to zamiennik filtra Dafi Unimax i zamiennik filtra Brita Maxtra o czym nie pisze w tytule aukcji, a użyte frazy służą jedynie do manipulacjI słowami kluczowymi w celu wprowadzenia w błąd kupującego. Gdyby w tytule aukcji byłby napisany faktyczny model filtra , czyli Wessper Aquamax (https://allegro.pl/oferta/filtr-wklad-wody-dzbanka-wessper-aquamax-10sztuk-7249751826) - to tak wyglądałaby sprzedaż tych filtrów. Przy manipulacji słowami kluczowymi ta sprzedaż jest duuużo większa.
Za takie same wpisy w tytułach aukcji ja (i inni sprzedajacy) miałem usuwane aukcje. Musiałem dopisywać słowo "odpowiednik" lub "zamiennik".
Każdy przeglądający to forum, ze zdrowym rozsądkiem, jest w stanie to zrozumieć, czy nat_not jednak myśli "inaczej"?
Oczywiście zrozumiem, gdy wątek zostanie "uwalony", gdy zostanę uznany za spamera. To jest dużo łatwiejsze rozwiązanie niż "ruszenie" firmy, która ma zapewne status VIP, swojego opiekuna i kilkaset tys. wystawionych aukcji, to nie ważne, że w sporej części naruszają regulamin.
To jest po prostu tzw. "standard Allegro". Mali "do kosza", a duzi "na szczyt" - i w tym przypadku nawet zasady Allegro są dopasowywane do ich aukcji.
Gratulacje.
@RED - nie wiesz o co chodzi? - wystaw sobie ze 400 tys. aukcji to będziesz wiedział.
skoro "podejmujecie" działania i w dalszym ciągu łamany jest regulamin to co ?
mam dzisiątki ofert dodanych do obserwowanych które zgłaszałam, a to miniaturka, a to opis, i w dalszym ciągu widnieją na allegro i nadal oszukują innych sprzedających - czy to konta firmowe czy prywatne.
tak przy okazji zapytam - skoro sprzedający posiada konto firmowe a w teści oferty widnieje zapis że nie wystawia faktur to co to jest ? bo oferty zgłaszane widnieją nadal a sprzedający ma się dobrze 😞
to tylko jedne z wielu - sądząc po numerach ofert wiszą już dość długo aby sprzedający miał czas na zmiany
8145959492
8039961476
a wystarczy przejrzeć oferty sprzedającego żeby widzieć jak leci w kulki z regulaminem i innymi sprzedającymi 😉
dział motoryzacja usiany jest takimi kwiatami i nic z tym nie robicie
a co z resztą ofert ? ktoś to weryfikuje ?
jakoś te wasze "Zgłoś naruszenie zasad" nie działa bo mam dziesiątki ogłoszeń dodanych do obserwowanych które zgłaszałam i nic się dzieje więc bajki zostawmy na wieczorową porę 😉
nie zawsze usuwacie oferty tylko co ? rozjaśnijcie mój szary umysł bo ja tu chyba czegoś nie pojmuje - pozwalacie w dalszym ciągu aby sprzedający oszukiwał i stał ponad konkurencją - innymi sprzedawcami. Czy to jest jest działanie fair play ?
Moje wskazane oferty (jedne z setek) 8145959492, 8039961476 wystawione ponownie jako nowe 10602025800, 10602024835 bez absolutnie żadnych zmian - czyli świadome działanie - nadal oszukując allegro i innych sprzedawców.
3312 ofert, z czego 584 oferty z parametrem nowe - niespełniające w/g regulaminu którego się tak mocno trzymacie wymogów oferty wystawionej jako nowe
pozostałe 2727 ofert proponuje samemu zweryfikować choć jak znam życie zostanie to tak jak jest - a szkoda
nie zawsze usuwacie oferty tylko co ?
Tylko dają czas na poprawienie 🙂 Nigdy nie napiszą Ci, ile jest tego czasu, zazwyczaj jest go tyle, aby zgłaszającemu znudziło się zgłaszać. Gdy będziesz się upierać o podanie czasu na poprawienie ofert, napiszą Ci w końcu, że jest to czas rozsądny, nigdy nic precyzyjnie 🙂 Serio, piszę to na podstawie moich zgłoszeń. To niemal zawsze jest droga przez mękę 🙂
Podejmują działania, ale jest zasadnicza różnica pomiędzy działaniami, a skutecznymi działaniami 🙂
Dokładnie. Zgłaszanie przez formularz mija się z celem. Te same aukcje zgłoszone na AG - reakcja natychmiastowa. Chociaż i tak nie wszystkie.