anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tutaj można otrzec sprzedawców przed nieuczciwymi klientami?

MAMY ROZWIĄZANIE!
OMPOZNAN
#9 Pomysłodawca

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@OMPOZNAN 

Nie można. Forum nie służy do tego.

Możesz zgłosić ich nam przez formularz kontaktowy.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
OMPOZNAN
#9 Pomysłodawca

Czyli mało skuteczne rozwiązanie, bo i tak nic z tego nie wyniknie.

Unikanie kosztów wysyłki przez klientów jest nagminne i kończy się to tym że tańszy element klient zostawia u siebie , a droższy odsyła przy czym najczęściej jest tak ze mamy na ty zero zarobku wręcz dodatkowy koszt. Klient ma prawa a MY sprzedawcy ???

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@OMPOZNAN smart obowiązkowy nie jest skoro to program allegro to im allegro na dużo pozwala te praktyki są znane powszechnie ostrzegać nie trzeba najwyzej można zgłosić allegro nadużywanie zwrotów lub zakup celowo na dobieranie do smarta bo swego czasu jak dobrał do smart kqoty produkty i napisał że towaru x nie wysyłać to jak miał zamówienie za 30zł to miał tą wysyłkę darmo a jak przeginał to czasem wyciagali konsekwencje

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael dlaczego sprzedawca ma dopłacać do rabatów dawanych przez allegro, po ustaniu ich przyczyny.

Kupujący ma rabat jeżeli zakupi w smarcie przedmioty za określoną kwotę, jeżeli te przedmioty odda to traci prawo do rabatu. Jeżeli allegro pobiera na ten rabat od sprzedawcy pieniądze, to musi je zwrócić sprzedawcy bo przyczyna udzielenia rabatu nie istnieje

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED ja nie twierdzę że tak ma być, ani że to ok jest. Ja tylko podałem jaki jest stan faktyczny... czyli wysoce beznadziejny

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#11 Animator

stan jest taki ,że zrobili z tego portalu - wypożyczalnie 

Szczyt wszystkiego - "Janusz" zamówił na halloween maskę i oddał... po 😄

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@-Outlet-Butik-  dlatego trzeba rozwijać sprzedaż tam gdzie kupujący mają darmową dostawę ale nie mają darmowych zwrotów. 

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#11 Animator

podpowiesz gdzie warto ? ja już mam dość tego portalu od dawna - i tak już ograniczam do min. - sprzedaż tu 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

czteroliterowy na E 😉 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@az1rael  ale już od dawna tego nie robią. Miałam takie sytuacje gdy ktoś pisał wprost, że "zakup" był tylko po to, żeby osiągnąć próg darmowej dostawy - wg Allegro jest to dozwolone, wklejałam gdzieś kiedyś w jakimś wątku odpowiedzi konsultantów. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty dlatego użyłem "czasem" że wyciągali konsekwencje

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@az1rael  kiedyś była taka retoryka, że "nie wiemy dlaczego kupujący robi zwrot" i "nie możemy zakładać, że chodziło o darmową dostawę" - więc się kupujący przestali w jakikolwiek sposób hamować, pisali wprost, że chodziło o zakup czegoś za 5/10/15 zł a reszta była dla darmowej dostawy więc Allegro zmieniło retorykę - wszystko wolno. 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

Tu jest Allegro. Tu nie ma czegoś takiego jak "nieuczciwy klient". 

oznacz moderatorów
OMPOZNAN
#9 Pomysłodawca

Założyłam ten temat ponieważ wczoraj widząc zamówienie 2 elementów , gdzie jeden za 5zł a drugi 48zł dało mi do myślenia, ZWROT elementu za 48zł. Zadzwoniłam do klienta, a on potwierdził że taki był jego zamiar zwrócić element za 48zł, odmówiłam sprzedaży.

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@OMPOZNAN  mój post to była ironia 😉 Doskonale wiem jak to działa. Ale niestety takie są warunki potworka zwanego smart a że cwaniactwo cebulactwo jest naszą cechą narodową to jest jak jest.

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#11 Animator

a możesz odmówić ? 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@-Outlet-Butik-   Nie może. 

oznacz moderatorów