Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam już dość sprawdzania tego co 10 dni czy przypadkiem Allegro nie przymusza nas do wysyłek tego samego dnia i chcę żeby można to wyłączyć na stałe. Zamówienia złożone wczoraj okazały się być do dzisiaj i nie zdążyliśmy do godziny granicznej (Inpost do 13:00, w praktyce w poniedziałki można tylko do 12:00) w naszym mieście i Allegro oczywiście za to nas ukarze, mimo naszej deklaracji wysyłki w 2 dni. Zamówienia obsługuje u nas tylko jedna osoba i czasami się nie wyrobi po weekendzie na godzinę graniczną w poniedziałek. Chcę mieć spokój i już ani jednej sytuacji tego typu, ale nie spodziewam się, że Allegro zrobi coś na rękę sprzedających.
To jest w ogóle źle zrobione. Zamiast tabeli wysyłek tego samego dnia, powinna być tabela czasów granicznych - edytowalna, oraz w ofertach dokładne parametry "Czas wysyłki" co do minuty, oznaczające czas potrzebny do spakowania danej rzeczy. Jeden przedmiot pakuje się 10 minut, a inny 2 godziny, zwłaszcza personalizowany. Te dwa parametry plus znane godziny pracy firmy, umożliwiłyby precyzyjne określenie czy dziś wyślemy czy nie. Nie da się wypełnić tabeli wysyłek tego samego dnia, gdy nie wiemy jaki przedmiot zostanie zamówiony. To jest bez sensu.
@poli_pap Zależy nam na możliwie najszybszym czasie dostawy do klientów. Na ten moment nie planujemy zmian w zakresie przewidywanego czasu dostawy.
Nie zależy Wam na najszybszym czasie, bo system jest źle zrobiony. Projektant tworząc tabele wysyłek tego samego dnia zapomniał, że jeden przedmiot pakuje się 10 minut, a inny wymaga przygotowania kilku godzin. Tak więc nie znając przyszłości muszę do tabeli wpisać najgorszy możliwy scenariusz. Mógłbym wysłać w 10 minut, ale muszę tam wpisać 4 godziny, bo tyle zajmie zapakowanie najdłużej pakowalnego przedmiotu.