Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim,
Otrzymałem wezwanie do zwrotu środków od Allegro, które budzi moje wątpliwości. Allegro powołuje się na art. 84 kodeksu cywilnego, twierdząc, że przesyłki oznaczone jako „za pobraniem” przez pomyłkę uzyskały status „dostarczona”. W wyniku tego środki zostały wypłacone przez Allegro Finanse, co teraz rzekomo mam zwrócić.
Dodam, że przesyłka została dostarczona przez Allegro WE DO, obsługiwaną przez InPost. W tej sytuacji nie mam ani towaru, ani gwarancji zapłaty za przesyłkę. Jeśli zwrócę środki, zostanę bez pieniędzy i bez towaru.
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Jak radziliście sobie w takiej sytuacji? Będę wdzięczny za wszelkie porady i wsparcie!
Jak masz zaległości to widzisz je tu: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
@duszek8 Czy możesz dodać zrzut ekranu z tą wiadomością wraz z widocznym adresem nadawcy?
Dzień dobry,
Otrzymałem wiadomość od zespołu Allegro która miała mi wyjaśnić czy załączone pismo jest oszustwem i przyznam szczerze, że nie do końca wiem, jak ją rozumieć. Może ktoś z Was jest w stanie mi to wytłumaczyć?
Treść wiadomości od Allegro:
"Dzień dobry,
Dziękuję za wiadomość.
Zweryfikowałem sprawę i z tego co widzę w tym wypadku środki powinny wpłynąć od przewoźnika bezpośrednio na Państwa konto bankowe.
Środki za płatności pobraniowe na Allegro Finance wpływają od 3 przewoźników:
3 przewoźników: DPD, UPS oraz Allegro One.
Zamieszczam także dodatkowy link informacyjny:
https://help.allegro.com/sell/pl/a/kiedy-i-w-jaki-sposob-dostaniesz-pieniadze-za-zamowienia-z-platno...
W razie dodatkowych pytań zapraszam do zadawania, a postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Mikołaj Soczewka
Zespół Allegro"
Nie jestem pewien, jak dokładnie te środki mają do mnie trafić i co mam w tej sytuacji zrobić. Może ktoś miał podobne doświadczenie i mógłby mi to rozjaśnić?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam,
Wpływają na Twoje konto Allegro i je wypłacasz.
@duszek8 No to zrób sobie zdjęcie, zrzut ekranu, z operacji na twoim koncie bankowym i wyślij panu Mikołajowi. Historie operacji na koncie Allegro Finanse też możesz mu wysłać skoro sam nie potrafi lub nie moze sprawdzić.
my mieliśmy lewe faktury w koronach czeskich od allegro i też serwis nie potrafił ich wyjaśnić