Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem telewizor ale za chwilę anulowałem zakup pieniądze juz dawno powinny być z powrotem a nie przyszedł mi żaden przelew zwrotny , czy takie zwroty przedłużają się. dodam że zakup zrobiłem 1 listopada a w aplikacji kasa miała być 4 u mnie
Do tygodnia czasu.
@Client:109852040 sprzedający ma dwa tygodnie na zrobienie zwrotu, a potem jeszcze operator płatności może sobie ze dwa dni kaskę przetrzymać 😉 , więc nie wiem skąd ta informacja, że 4 miały być
Nie dostałem sprzętu anulowalem po 10 min zakup nie dotarł do mnie, informacja że 4 miała być widnieje w aplikacji allegro
Taaa jasne, zapomnieli tylko w tej aplikacji dodać, że sekundę po zakupie blokują prowizję i oddają ją dopiero po zwrocie. Co sprawia, że automatyczne zwroty często nie wychodzą, bo brakuje środków na koncie sprzedającego.
A że ustawowo sprzedawca ma 14-dni na dokonanie zwrotu to sobie możesz poczekać.
Allegro ma 3 operatorów płatności. On musi mieć pełną kwotę u jednego z tych operatorów (tego którym płaciłeś). Jak nie ma to nie może dopłacić tylko części kwoty tylko musi wpłacić całość. Jak dokona takiej wpłaty to potem Allegro radośnie mu to wyśle do skarbówki jako przychód xD I tłumacz się, ze nie jesteś wielbłądem.
Czyli nawet jak ma dobrą wolę zwrócić to jak najszybciej to czeka aż akurat tym systemem płatności wpadnie brakująca kwota.
A wystarczyło, by by portal równie szybko odblokował prowizje jak ja zablokował...