Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Od paru lat sprzedaję na Allegro i w poniedziałek zmieniłem sposób wypłat.
Wypłaty nie aktywne wyświetlają się na czerwono.
Środki w Payu w trakcje weryfikacji.
Dokonałem wpłaty jak pisało 1,01zl na drugi dzień otrzymałem zwrot.
Przesłałem kopie dokumentu osobistego - Czekamy na potwierdzenie weryfikacji konta.
Jak wspomniałem przecież już od kilku lat sprzedaje. Co jest grane?
Pozdrawiam
allegro działa ospale, to nie kwestia wiarygodności użytkownika tylko ich tempa biurokratycznego działania, to może trwać 3-5 dni.
Ale co tu jest do uwierzytelniania. Przecież od 11 lat mam to samo konto.
Tak to jest w naszym kraju.
Jak komuś trzeba wypłacić kasę to problemy ale patrząc w drugą stronę to zaraz straszą i wysyłają tylko powiadomienia.
@mennicze_grosiki Kolejka, nie Ty jedyny jesteś weryfikowany 😄
Hehe rozumiem ale po co to robić skoro działem na tych samych danych przez 11 lat?
@mennicze_grosiki zawsze możesz stać się oszustem 😂
Bez obrazy @mennicze_grosiki
Spoko
@mennicze_grosiki To nie jest takie hop siup 😂 Możesz być np fałszywym wnuczkiem który się podaje za Ciebie 😄 Ale ważne, ze kontrole są, 100% normy zrobione będzie i Ty jesteś łatwiejszy do skontrolowania niż jakiś Chińczyk czy też Ci co łamią dziesiątki regulaminów i nic im ciągadle się nie dzieje, jak ten od krajalnicy 😄
Hehe troszkę nie rozumie z tego co napisałeś!
Fałszywy wnuczek - chciałbym mieć takiego wnuczka który na moje konto wpłaca kasę skoro z niego korzystam przez 11 lat.
@mennicze_grosiki Dane osobowe konta Allegro muszą być takie same jak dane konta w banku. Weryfikacja PayU trwa 3 dni robocze, Przelewy24 - 5 dni roboczych. Jeżeli dane są zgodne i ten czas minął, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb&subjectId=4e2473d5-2...
Czasem bywa tak, że zgłoszenie problemu publicznie na AG powoduje, że nagle wypłaty stają się aktywne 🙂
Weryfikacje PayU przeprowadziłem 11 lat temu. Chyba że zmiana terminu wypłat tzn. miałem co dziennie ale chciałem zmienić na raz w tygodniu potraktowano iż chce uruchomić Przelewy24 .
Ale skoro weryfikacja Przelewy24 powiedzmy że będą weryfikowane to po co blokować wypłaty PayU???? skoro to 2 oddzielne banki.
No trudno zaczekam jeszcze parę dni.
Teraz sprawdzałem jeszcze raz i faktycznie PayU i Przelewy24 trwa weryfikacja.
Wiec doszedłem do wniosku iż zmiana terminu wypłat w PayU wiąże się z uruchomieniem usługi przelewy24 chyba że coś przy tej zmianie wcisnąłem.
Zaczekam i zobacze.
Zrobiłem jeszcze raz dodatkowy przelew i teraz mam info.
Teraz to już sam nic nie rozumiem co w końcu jest weryfikowane?
Włącz usługę Przelewy24 i zyskaj nowe możliwości!
@mennicze_grosiki Nie zwracaj uwagi na tego rodzaju komunikaty, to coś w rodzaju reklamy. Przeprowadź do końca weryfikację PayU i Przelewy24, jeśli wszystkie dane się zgadzają i nadal wypłaty będą nieaktywne po pięciu dniach roboczych dla Przelewy24, złóż reklamację przez wyżej wskazany formularz. Ta weryfikacja nie może trwać w nieskończoność, choć kilka osób już tu pisało, że trwała miesiącami przy braku jednoznacznej informacji, co jest powodem. Napisanie postu na forum nagle powodowało, że wypłaty stawały się aktywne.
Oki.
Zaczekam i zobaczę co dalej.
Dzięki
Miałeś rację o napisaniu postu.
14,21 odwiesili mi wypłaty w PayU
Przelewy24 nadal weryfikują ale to już mnie nie interesuje.
Dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
@mennicze_grosiki, dodam tylko, że Przelewy24 również są już aktywne. 🙂
mr_oma dziękuję za info.
Pozdrawiam