anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL Błąd przetwarzania Kod pocztowy odbiorcy jest niedostępny

MAMY ROZWIĄZANIE!
ELEKTRO-GG
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,chcę nadać przez allegro paczkę i wyskakuje komunikat:

Błąd przetwarzania

Kod pocztowy odbiorcy jest niedostępny

to jak mam klientowi wysłać zamówienie ?????

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ELEKTRO-GG poproszę numer tego zamówienia. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ELEKTRO-GG
#7 Wielbiciel#

cdf857c0-9460-11ee-9e02-5d4ba9bf3664

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ELEKTRO-GG dziękuję. Popraw proszę kod pocztowy odbiorcy na prawidłowy 26-617 i problem powinien zniknąć. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ELEKTRO-GG
#7 Wielbiciel#

Właśnie tak zrobiłem zanim otrzymałem odpowiedź i przeszło,na necie wyszukałem kod do podanej ulicy i miasta,ale czy paczka dojdzie to się okaże.Ale czemu takie cyrki wychodzą?to sprzedający ma kombinować jak wysłać paczkę ?Same problemy,na marginesie zapytam o paczki UPS wysyłam z allegro - w punktach nadawczych nie da się nadać paczek UPS ,trzeba zostawić bez odbicia dla kuriera.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ELEKTRO-GG to kupujący popełnić tutaj błąd w danych, dlatego system nie chciał zaakceptować tego adresu. Jeśli chodzi o drugą kwestię, to co dokładnie masz na myśli przez stwierdzenie "nie da się nadać paczek UPS"? Pracownik punktu odmawia odbioru tych przesyłek? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ELEKTRO-GG
#7 Wielbiciel#

Kupujący dane które podał w adresie wysyłki ma takie same jak dane do faktury oraz na swojej stronie internetowej .Paczki UPS - drukuję etykietę idę do punktu UPS (sklep ABC) pani bierze skaner i skanuje i wyskakuje jej jakiś błąd że niema paczki w systemie i przyjęcie jej jest niemożliwe ,to jest znajoma to paczkę zostawiam ale niema potwierdzenia w systemie że paczka nadana oraz kurier nie otrzymuje informacji że ma paczkę do odbioru w punkcie, kurier przyjeżdża po inne paczki i też odbiera moją paczkę skanuje skanerem i jemu wchodzi do systemu i dopiero pokazuje że paczka nadana.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ELEKTRO-GG w takim razie wszystko jest w porządku, bo czas nadania paczki liczony jest od zeskanowania paczki przez kuriera, a nie pracownika sklepu. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ELEKTRO-GG
#7 Wielbiciel#

nie jest w porządku,bo ona przyjmuje paczkę bo znajoma a w innym punkcie rozkładają ręce i mówią że paczki nie przyjmą bo niema jej w systemie i do widzenia

oznacz moderatorów