Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Wystawiam ofertę "Kup teraz" na 1 szt. Przedmiot został sprzedany. Allegro ponownie wystawia ten sam przedmiot zmieniając numer oferty. W dawnych latach kiedy przedmiot został sprzedany to było po sprawie.
Proszę o oświecenie dlaczego Allegro samo decyduje o ponownym wystawieniu sprzedanego już przedmiotu.
postma
@postma a nie masz zaznaczone po sprzedaży wystaw z taką samą ilością czy coś takiego zobacz w formularzu wystawienia po opisie przedmiotu
Niekoniecznie tak musi być, miałam sporadyczne przypadki ponownego wystawienia oferty i opcja o której piszesz nie była zaznaczona - ustawiona. Tak się dzieje co jakiś czas - nie jest to nagminne ale się zdarza 😉
Potwierdzam też mi się zdarzało. Część się wznawia choć nie powinna. Część ginie nie wiadomo gdzie choć powinna się wznowić. Sajgon od lat...
Na prywatnych to w ogóle wybór między brakiem wznawiania lub wznawiałam tylko razem ze sprzedanymi. Allegro uparcie u prywaciarzy wznawia pojedyncze sprzedane sztuki, muszą chyba często promować....
Masz w aukcji zaznaczone 'wystaw ponownie', więc Allegro wystawia ponownie aukcję, jak się zakończy. Odhacz to pole to nie będzie się wznawiało.
Dziękuję. Rzeczywiście tak mam w ofertach zaznaczane. Jak to zlikwiduję będę musiał wznawiać ręcznie po zakończeniu. Ale to chyba jedyny sposób.
Allegro cofnęło się w tym zakresie o kilka lat.
To jest już od kilku lat. Wykryłam to wznawianie na prywatnych jeszcze w maju 2023. Do tego miało wtedy błędny komunikat ten o niewznawianiu. Radośnie zgłosiłam błąd, a oni poprawili sam komunikat... Musiało to dość długo funkcjonować z tym błędnym komunikatem. Przynajmniej z pół roku, pewnie dłużej. Ale bez tego też od święta sporadycznie coś się wznowi. A na pewno po czasie czy masz wznawianie czy nie to połowa ofert na tym portalu magicznie poginie.