anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro przedłuża czas wysyłki w weekend

Gesio_
#8 Zapaleniec#

Witam dlaczego allegro deklaruje, że mój produkt dotrze do klienta w środę poprzez paczkomat inpost jeśli ja ZAWSZE wysyłam w poniedziałek do deklarowanej godziny inpost 14.00? Wprowadza to ludzi w błąd i ogromnie zmniejsza mi to zamówienia bo większość mojej konkurenci ma dostawę we wtorek....

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Czas dostawy wynika ze średniej twoich wysyłek.

oznacz moderatorów

Gesio_
#8 Zapaleniec#

Ja zawsze wysyłam paczki w poniedziałek do deklarowanego czasu

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Deklarowany (ale nie gwarantowany) termin doręczenia dla usługi Allegro Inpost Paczkomaty to dwa dni robocze. Czyli jak nadasz paczkę w poniedziałek do godziny graniczej, to Inpost umieści ją w paczkomacie docelowym do środy do końca dnia (maksymalny termin dostawy nie jest jednak określony).

oznacz moderatorów

Gesio_
#8 Zapaleniec#

No to w jaki sposób mogę uzyskać opis dostawa we wtorek tak jak moja konkurencja?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Gesio_ Cześć. Do wyliczania przewidywanego czasu dostawy nie są brane pod uwagę wyłącznie wysyłki paczek weekendowych, ale również paczek z całego tygodnia, a także nadawanie zamówień w weekendy (https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/przewidywany-czas-dostawy-w-twoich-ofertach-przed-swietami-0Aaw...

oznacz moderatorów

Gesio_
#8 Zapaleniec#

No to w jaki sposób mogę uzyskać opis dostawa we wtorek tak jak moja konkurencja jeśli zawsze wysyłam zamówienia do deklarowanej godziny inpost 14.00?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Gesio_ Na ten moment masz za mało zamówień, żeby wyliczyć godzinę graniczną. Żeby dostać predykcję na podstawie godziny granicznej do wysyłki tego samego dnia, potrzebujesz jeszcze przynajmniej 3 zamówień (masz 7). 

oznacz moderatorów